spot_img
18.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateFiul fostului președinte al Judecătoriei Novaci, eliberat din penitenciar după numai un...

  Fiul fostului președinte al Judecătoriei Novaci, eliberat din penitenciar după numai un an de la condamnare. A accident mortal o femeie

  O instanță de judecată a Judecătoriei Târgu Jiu a hotărât eliberare din penitenciar a lui Mihai Dafinescu, fiul fostului președinte al Judecătoriei Novaci, condamnat definitiv în urmă cu un an la patru ani și jumătate de închisoare pentru că a accidentat mortal o femeie care se deplasa pe marginea drumului.

  „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat D M, în prezent deţinut în Penitenciarul Tg.Jiu. În baza art. 587 alin. 1 Cod pr. pen. raportat la art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului D M, din executarea pedepsei de 4 ani şi 6luni şi 20 de zile închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.2642/2021, pronunţată de Judecătoria Craiova,în baza căreia s-a emis M.E.P.I. nr. 2873/2022. Rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare în cuantum de 390 de lei , onorariul în cuantum de 340 lei al avocatului din oficiu, urmând a se avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia petentului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi , 11.07.2023, la Judecătoria Tg.Jiu“. se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu.

  A fugit de la locul accidentului

  Mihai Dafinescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare de Curtea de Apel Craiova, în urmă cu un an, la o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare.
  Acesta a fost găsit vinovat de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Înainte de condamnare, tânărul s-a mai aflat în stare de arest preventiv o perioadă de șapte luni.
  Fiul fostului preşedinte al Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată, la începutul anului 2021, în stare de arest preventiv, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.
  Conform rechizitoriului, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe o stradă din oraşul Novaci, acesta a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: