spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateFostul subprefect de Gorj, achitat

  Fostul subprefect de Gorj, achitat

  Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat pronunţarea în dosarul în care fostul subprefect Lelioara Deaconu, fosta şefă a Serviciului de Verificare a Legalităţii din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj, Ioana Călinescu, Ştefan Burcheci, fostul consilier la Serviciul Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Gorj şi fostul secretar al Primăriei Turceni, Remu Stamatie, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Avocatul Mihaela Greblă a precizat că în cazul fostului subprefect instanţa a dat achitare, şi condamnare cu suspendare în cazul fostei şefe a Serviciului de Verificare a Legalităţii din Prefectură.

  În iulie 2010, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Biroul Teritorial Târgu-Jiu au dispus trimiterea în judecată a fostului subprefect Lelioara Deaconu, a avocatului Nicolae Deaconu, a Ioanei Călinescu, fost şef al Serviciului de Verificare a Legalităţii din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj în perioada 2007-2008, a lui Ştefan Burcheci, fost consilier la Serviciul Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Gorj, a lui Ilie Gheorghe, şef Serviciul Agricol-Cadastru din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, a fostului referent în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Marinela Bardan şi a fostului secretar al Primăriei Turceni, Remu Stamatie.

  Primăria Târgu-Jiu prejudiciată?

  În rechizitoriu DNA, din iulie 2010, se arată că „în perioada 2002-2007, inculpatele Deaconu Lelioara, în calitate de subprefect al judeţului Gorj şi de secretar şi membru al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Gorj şi Călinescu Ioana, în calitate de şef al Serviciului Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Gorj şi membru al Comisiei Judeţene Gorj, folosindu-se de prerogativele funcţiilor deţinute, i-au determinat pe inculpaţii Gheorghe Ilie, Bardan Marinela, şi Burcheci Ştefan să acţioneze contrar atribuţiilor de serviciu şi să propună Comisiei Judeţene validarea şi reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenuri din rezerva Municipiului Târgu-Jiu, în baza unor documentaţii incomplete şi falsificate”. Conform procurorilor DNA, inculpatele Deaconu Lelioara şi Călinescu Ioana au acceptat astfel de documente, au votat pentru validarea acestor suprafeţe de teren şi au semnat hotărârile Comisiei Judeţene în calitate de secretar, respectiv membru fără să verifice legalitatea, verosimilitatea şi pertinenţa documentaţiilor. „A fost reconstituit dreptul de proprietate în favoarea inculpatului Deaconu Nicolae, soţul inculpatei Deaconu Lelioara şi în favoarea fiului inculpatei Călinescu Ioana, deşi aceştia nu aveau dreptul la reconstituirea dreptului de proprietate pe raza administrativă a municipiului Târgu-Jiu. Deaconu Nicolae a obţinut două suprafeţe de teren în suprafaţă totală de 3.300 mp. iar fiul inculpatei Călinescu Ioana două terenuri în suprafaţă totală de 2.731 mp., toate imobilele fiind situate pe raza municipiului Târgu-Jiu”, s-a mai arătat în rechizitoriul DNA. Procurorii DNA au mai consemnat în rechizitoriul întocmit că „Primăria municipiului Târgu-Jiu a fost prejudiciată cu suma totală de 90.755 euro, echivalentul a 372.095 lei”.

  Achitări şi suspendări

  După mai multe amânări, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au dat pronunţarea în acest dosar cu nume grele. Avocatul Mihaela Greblă a declarat că pentru inculpaţii Lelioara Deaconu, Nicolae Deaconu, Ştefan Burcheci, Ilie Gheorghe şi Remu Stamatie, instanţa de judecată a dispus achitarea. „Condamnarea cu suspendare pentru doi ani şi interzicerea unor drepturi s-a acordat în cazul Ioanei Călinescu şi a Marinelei Bardan”, a mai declarat avocatul Mihaela Greblă. Mulţumită de pronunţarea dată, apărătorul Mihaela Greblă susţine că se aşteaptă la declararea recursului din partea procurorilor DNA, şi asta ca urmare a faptului că „este de datoria lor, lotul este mare, se bazează că sunt fapte de corupţie comise când cei în cauză aveau funcţii”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: