spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateFoto: Șeful Laboratorului DSVSA Gorj, acuzat că face pe veterinarul, ilegal, în...

  Foto: Șeful Laboratorului DSVSA Gorj, acuzat că face pe veterinarul, ilegal, în Țicleni! Localnicii se plâng că nu au porcii crotaliați

  Constantin Mazilu, fost medic veterinar și fost primar în Țicleni, în prezent funcționar public la Direcția Sanitar Veterinară Gorj, în funcția de șef Laborator este acuzat că prestează servicii la cetățenii din localitate fără a avea acest drept. Mai, exact, Mazilu castrează porci și tratează animale, contra cost, fără să elibereze chitanță pentru serviciile prestate. De altfel, cetățenii au prezentat dovezi în susținerea acestor acuzații. Chiar duminică, Mazilu A intervenit ca veterinar, acasă la un cetățean, având asupra sa trusa medicala. Mai mult, Mazilu a fost și filmat ieșind dintr-o gospodărie, după ce a prestat un astfel de serviciu.
  Acum, în Țicleni, nu mai este din august medic veterinar, tocmai pentru că Mazilu a dublat orice persoană care a avut drept de practică, prin contract de concesiune, în această circumscripție sanitar-veterinară.

  Grav este că, Mazilu nu poate identifica porci, fapt care i-a afectat pe proprietarii ale căror animale au murit urmare a pestei porcine. Oamenii au reclamat că li s-au făcut servicii sanitar veterinare de către Mazilu, fără să le fie înregistrate animalele, ei nebeneficiind astfel de despăgubirile stabilite de Stat. În Țicleni sunt mai multe focare de pestă porcină, și numeroși proprietari, care nu vor încasa nimic, pentru că au fost în „evidența” lui Mazilu.

  Conducerea DSVSA Gorj a luat act de aceste sesizări, de faptul că există dovezi ale acestor fapte comise de șeful de Laborator și promite luarea unor măsuri. „Nu mai are voie sa practice, este adevărat, dar luni dimineață îl voi chema la mine, vom sta de vorba și vă voi comunica măsurile pe care le voi lua. La Țicleni nu mai avem medic veterinar, este un litigiu acolo, probabil ajută cetățenii. Nu e un concurs de infracțiuni”, a menționat Florin Gorcea, directorul DSVSA Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Toate lucrurile astea se fac cu instiintarea si binecuvantarea dsv-ului. A, ca iese directorul si spune ca va lua masuri, asta nu inseamna ca le va si lua. De altfel, nu este singurul caz de acest gen, din contra, intr-o alta comuna din judet, in plina epidemie de pesta porcina, cand la om in curte trebuie sa intri cu botosei de unica folosinta, protejatul directorului dsv, proaspat absolvent, trateaza animale in gospodariile noastre fara a purta saboti si manusi. Pai ca dracu sa nu se duca boala dintr-o parte in alta?
   Iar cazuri de acest gen mai sunt si in alte comune, unde medici care nu fac parte din organele abilitate, dar care au spatele asigurat de catre directorul dsv gorj, presteaza servicii in locuinte particulare, servicii ce ar trebui prestate de catre doctorii din dsv. Doar ca, toata lumea inchide ochii pt ca respectivii sunt sub aripa protectoare a directorului dsv, Gorcea, care la randul sau a fost uns in functie de catre ceva senator de gorj, al carui simpatizant este. Directorul actual al dsv este acelasi medic imllicat acum ceva timp in scandalurile inchiderii targului de pasari de pe digul jiului din tg jiu, dar si cel care atatia ani la rand, fiind directorul circii dsv piata mare, a inchis ochii la neregulile care erau in hala de carne, inaonte sa fie inchisa de autoritati pt fix aceste lipsuri si nereguli la care atatia ani la rand, s-au inchis ochii. Si ne mai miram de ce merge țara asta asa cum merge….

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: