spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateGorjean amendat pentru că a dat foc la miriște

  Gorjean amendat pentru că a dat foc la miriște

  Un alt gorjean a primit o sancțiune de 10.000 de lei pentru că a dat foc vegetației de pe un teren. Nu este primul amendat în Gorj, în ultimele luni, iar sute de astfel de „igienizări” au degenerat în incendii de mari proporții.
  „O altă persoană fizică a fost identificată de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj procedând la arderea vegetației ierboase.
  A fost aplicată o sancțiune contravențională de 10.000 lei persoanei în cauză și obligată să stingă focul inițiat, în vederea eliminării riscului de propagare a focului spre zona de fond forestier aflată în imediata apropiere.
  Arderile de vegetație din ultima perioadă au luat o amploare deosebit de gravă, afectând zeci de hectare de teren agricol și forestier.
  Drept urmare, atragem atenția asupra interzicerii arderilor miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase, fapte ce conform dispozițiilor art.98, alin (1) lit. a) din OUG 195/2005 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă!“, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: