spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateGreu cu deszăpezirea pe Transalpina

  Greu cu deszăpezirea pe Transalpina

  Se lucrează, în continuare, la deszăpezirea sectorului de drum de pe Transalpina care este închis circulației pe perioada rece, cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, în lungime de aproximativ 30 de kilometri. Stratul de zăpadă este de aproximativ doi metri.

  Se acționează din două zone: unii lucrători dinspre Rânca, iar alții curăță zăpada dinspre Obârșia Lotrului. În aproximativ o săptămână, utilajele au înaintat puțin mai mult de un kilometri. „Sub vârful Păpușa, aflat în apropiere de zona Rânca, se acumulează grohotiș de pe versanți. Din acest motiv, se acționează cu dificultate și se înaintează destul de greu pe această porțiune. Se lucrează la îndepărtarea zăpezii și dinspre Obârșia Lotrului, pe teritoriul județului Vâlcea. Acolo se lucrează mai bine, deoarece s-a putut introduce freza“, a precizat Cristi Tudor, reprezentantul direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.

   

  Nu se știe când se va redeschide circulația

   

  Urmează ca, în perioada următoare, să se introducă utilajele cu freză și pe zona județului Gorj. Reprezentantul DRDP spune că se acționează simultan cu montarea indicatoarelor rutiere, care sunt demontate și puse la pământ atunci când se închide circulația: „În perioada următoare, lucrările se vor desfășura într-un ritm mai alert, deoarece vom reuși să curățăm zona cu arocamente. De asemenea, se lucrează, în paralel, la montarea indicatoarelor rutiere. Încă nu putem avansa o dată la care se va deschide circulația pe tot sectorul Drumului Național 67 C“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: