spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăActualitateÎncepe reabilitarea sălilor de operații de la Spitalul Județean de Urgență Târgu...

  Începe reabilitarea sălilor de operații de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică.

  ,,Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secției Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secții de 78 de paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările și intervențiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgență.
  Au fost transmise adrese de informare și de sprijin către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea noastră sanitară nu le va mai putea prelua”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Infiltrații în sălile de operații

  Decizia de intrare în lucru a celor două săli de operații din clădirea spitalului de pe strada Tudor Vladimirescu s-a luat de urgență, după ce s-au produs infiltrații de apă de la precipitații.
  ,,În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație, deasupra cărora se află două terase.
  Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că, în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții.
  La fața locului se află, de azi dimineață, echipele de intervenție pentru remedierea urgentă a situației.
  Menționăm că, după finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, Secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2, sălile de operație aferente celor două secții vor intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare”, a mai transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: