spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateInstituţiile de control şi-au amintit care este rolul lor!

  Instituţiile de control şi-au amintit care este rolul lor!

  Se înteţesc controalele la cluburile şi discotecile din judeţul Gorj, în urma tragediei din Capitală. Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului are o misiune clară la final de săptămână, alături de echipe de jandarmi: să ia la puricat mai multe astfel de locaţii, pentru a se asigura că nu sunt încălcate normele legislative. Comisarii de la CJPC au derulat de altfel zeci de controale de la începutul anului, la baruri şi discoteci, multe din ele finalizându-se cu amendarea patronilor pentru nereguli.

  club

  Cluburile, ţinta controalelor!

  Mădălin Giurcău - comisar șef adjunct CJPC GorjInstituţiile de control se aliniază la startul unei misiuni care nu are obiect altceva decât înlăturarea riscurilor care pot pune pun în pericol viaţa cetăţenilor ori de câte ori aceştia aleg să intre întrun spaţiu public fie el şi de distracţie. Cum nu doar avizul de la ISU este important, ci şi respectarea altor norme pentru siguranţa consumatorilor, finalul de săptămână dă de lucru serios angajaţilor de al CJPC şi echipelor de jandarmi. „În urma evenimentelor care s-au întâmplat în municipiul Bucureşti, pe care le regretăm, noi, ca şi de la începutul anului şi până în prezent, am avut ca şi obiectiv verificarea cluburilor şi a spaţiilor de distracţie, vom face acţiuni în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, urmând ca aceste acţiuni să le planificăm în funcţie de comisarii pe care îi avem la lucru şi de situaţiile şi necesităţile pe care le stabilim atât noi cât şi cei de la Jandarmerie. Ca şi obiectiv principal şi primordial să fie verificate numărul de consumatori foarte mare, numărul de aspecte sesizate de-a lungul anului sau anii trecuţi”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar şef adjunct al CJPC Gorj.

  Amenzi de zeci de mii de lei

  Un motiv în plus vine de la faptul că bilanţul verificărilor efectuate de la începutul anului, nu arată tocmai pozitive. Vorbim de zeci de sancţiuni şi amenzi de zeci de mii de lei pe care cei cu nereguli preferă să le achite în loc să se pună mai repede în conformitate. Au şi un răgaz acordat de lege, de până la 60 de zile, timp în care se repetă controlul instituţiei. Din cele peste 50 de unităţi verificate, nici una nu a fost închisă. Cum nu doar condiţiile de funcţionare, ci şi alimentele şi băuturile servite clienţilor pot pune viaţa în pericol, plus alte neconformităţi, şeful de la CJPC explică şi ce depistează cel mai des comisarii la faţa locului. Acesta vorbeşte de fum de ţigară de-l tai cu cuţitul în locuri neventilate sau neconcordanţe între preţuri. „Am constatat că în momentul în care ne-am prezentat la punctul de lucru respectiv, sistemul de ventilaţie era oprit cu toate că erau consumatori în incintă şi era un fum foarte mare şi automat ventilaţia trebuia să meargă, neafişare orar de funcţionare, neachiziţionare registru unic de control, neindicare preţuri şi comercializare de ţigări la bucată. Au fost aplicate 39 de sancţiuni în valoare totală de 54.250 de lei şi 6 avertismente. La aceste acţiuni au participat în decursul anului 6 comisari”, a mai precizat
  Că sunt nereguli şi în discotecile din Gorj spun şi autorităţile locale sau politicieni, astfel că trebuie să dispară cât mai repede aceste ameninţări la viaţă, chiar dacă anumite măsuri se fac cu investiţii. Viata nu are preţ, iar Cu toţii trebuie să conştientizăm că nu mai merge şi aşa. „Românul merge pe ideea «merge şi aşa». Este un lucru pe care l-am văzut deseori şi foarte mulţi dintre noi merg pe ideea dacă se poate totuşi şi aşa de ce să mai cheltui sau de ce să investeşti. Nu realizăm cât rău ne putem face”, a spus viceprimarul Aurel Popescu. Instituţiile de control spun însă că dincolo de asprimea legii care se poate vedea în aplicarea de sancţiuni, obiectivul verificărilor este ca agenţii economici să se îndrepte şi să devină mai responsabili.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: