spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitateInvestiții majore în numeroase comune din Gorj! Află ce se va face...

  Investiții majore în numeroase comune din Gorj! Află ce se va face la Fărcășești

  Majoritatea localităţilor judeţului Gorj vor primi finanţare prin PNDL pentru proiectele de dezvoltare locală. Și modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu a fost prinsă în proiectele aprobate de Ministerul Dezvoltării cu suma de două milioane de euro.

  Vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat miercuri lista cu obiectivele pe ţară ce vor avea alocate fonduri de la bugetul de stat de către MDRAP-FE pentru dezvoltare locală. Astfel, pentru judeţul Gorj suma alocată pe PNDL este de 677.002.295, 93 lei fiind cuprinse 163 de proiecte. Asta înseamnă aproximativ 150 milioane de euro în total. „O veste mult așteptată: 163 de proiecte de finanțare au fost aprobate pentru județul Gorj, în cadrul programului PNDL2. Sănătate, educație, apă-canalizare, iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, sunt domeniile care vor beneficia de finanțare. (…)”, a anunțat Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj. Modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu a fost prinsă în proiectele aprobate de Ministerul Dezvoltării cu suma de două milioane de euro. „Este o mare realizare pentru Târgu Jiu, Axa Brâncuși putând să fie motorul dezvoltării economice în zonă”, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

  Investiții la Albeni

  Silviu Ionuț Stan, primarul comunei Albeni, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj adresat locuitorilor comunei! Primarul are vești bune: „Dragi locuitori ai comunei Albeni, vreau să vă informez că azi 19/07/2017, am semnat contractul privind lucrările de Cadastru gratuit în comuna Albeni pentru terenurile din extravilan. Doresc să vă mai informez că tot azi s-a publicat lista obiectivelor de investiții și sumele alocate pentru finanțarea acestora. Pe această listă a obiectivelor de investiții este și comuna Albeni cu două proiecte aprobate: 1.Sistem de canalizare și epurare în vatra de sat Câmpu Mare, satul Albeni (parțial) și cătunul Gioncani, comuna Albeni. 2.Dotare cu mobilier Școala Gimnazială nr. 1 Albeni, comuna Albeni”, a scris primarul Stan.

  Investiții și la Fărcășești

  primar Farcasesti 11Și Primăria Fărcășești a câștigat finanțare pentru proiectul depus la PNDL. Astfel, pentru realizarea proiectului „Reabilitare, extindere și dotare Școala Primară Rogojel, din comuna Fărcășești, județul Gorj” a fost alocată suma de 678. 000 lei. Aici ar urma să fie mutată şcoala profesională de la Liceul Roşia. Autorităţile locale din Fărcăşeşti urmăresc îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, urmând a avea loc mai multe investiții pe acest segment. De asemenea, se doreşte şi modernizarea reţelei de apă în Fărcăşeşti, Valea cu Apă, Roşia Jiu, Moş
  neni şi Rogojelu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: