spot_img
2.9 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateItalianul cu coronavirus care a fost în Gorj a făcut primele declarații....

  Italianul cu coronavirus care a fost în Gorj a făcut primele declarații. Susține că nu l-a infectat pe tânărul din Prigoria

  Italianul Cesare Emendatori (71 de ani), considerat „pacientul zero“ din România, a fost externat din spital. Acesta a stat de vorbă cu un reporter de la Antena 1. Italianul a aterizat, pe 10 februarie, cu avionul pe aeroportul din Craiova, alături de un prieten și fiul său, după care a închiriat o mașină  și a ajuns în Gorj. Acesta este căsătorit cu o gorjeancă din comuna Bâlteni. Cesare a mers inițial la locuința socrilor, unde l-a lăsat pe băiețel, iar, apoi, a venit la Târgu Jiu, unde ar fi avut o serie de întâlniri de afaceri. El deține un fost abator din comuna Drăguțești, care este închiriat și folosit ca spațiu de producție. Italianul a venit aici și s-a întâlnit cu patronul firmei care desfășoară o activitate de producție. La o distanță de aproximativ 20 de metri se afla și un tânăr de 25 ani, angajat în cadrul firmei. Italianul s-a întors după câteva zile în țara sa, unde a fost diagnosticat cu coronavirus. Tânărul de 25 de ani, din comuna Prigoria, a fost depistat, mai târziu, cu coronavirus, fiind primul pacient de pe teritoriul țării care s-a îmbolnăvit.

  „Dimineață m-am trezit, nu mai aveam febră“

  Cesare Emendatori a spus că s-a vindecat: „Da, sunt vindecat. Mai e de tratat puțină pneumonie, dar, în rest, totul e bine. Pneumonia cere un pic de timp“. Acesta a recunoscut că avea febră, dar după ce a dormit și-a revenit: „M-am dus să dorm, aveam febră 39. Dimineață m-am trezit, nu mai aveam febră, m-am dus în localitate să plătesc taxele, apoi mi-a revenit febra și am stat în casă până sâmbătă“.

  Acesta a spus că soția și fiul său nu au luat virusul „Soția și fiul meu nu au avut niciodată virusul, ei au fost negativi. Mai ales că fiul meu a fost cu mine, a dormit cu mine, a fost cu mine în România și nu a avut nimic“.

  „Nu l-am văzut niciodată“

  Italianul nu crede că l-ar fi infectat pe tânărul din comuna Prigoria: „În România nu am infectat chiar pe nimeni, pentru că nu m-am întâlnit cu nimeni. Era bolnav un băiat, acolo, care lucra acolo. Eu nu l-am văzut niciodată. El venise din Germania. Probabil că avea deja“.

  „Pacientul zero“ recomandă ca oamenii să stea cât mai izolați, pentru a nu se întâmpla în România ce este în Italia: „Aici, în Italia, oamenii stau închiși în case, nu ies, și nu se știe când se va termina, înțelegeți? Și la voi, lumea trebuie să stea în casă. Dacă nu, se răspândește. Uitați-vă în Italia ce se întâmplă!“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: