spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateLaboratorul genetic din Târgu Jiu,declarat nefuncțional, după doar două săptămâni de la...

  Laboratorul genetic din Târgu Jiu,declarat nefuncțional, după doar două săptămâni de la inaugurare

  Laboratorul genetic din Târgu Jiu a devenit nefuncțional.  Activitatea aparatului cumpărat cu sprijinul oamenilor de afaceri din Gorj a fost sistată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj după ce s-a defectat un extractor MAGCORE. Nici până în acest moment laboratorul PCR nu a fost acreditat, toate testele efectuate aici fiind dublate prin testări analizate la alte aparate din țară.

  Direcția de Sănătate Publică Gorj anunță că, momentan, în județul Gorj nu se mai efectuează teste de COVID 19. La doar două săptămâni de la inaugurare, laboratorul genetic din incinta unității de la Pasarelă s-a defectat. Problema ar fi apărut la un extractor și continuarea funcționării ar pune în pericol veridicitatea testelor efectuate. „Precizăm că întreruperea funcționării acestuia a fost cauzată de anumite defecțiuni tehnice. Mai exact, extractorul MagCore, necesar efectuării analizelor RT-PCR pentru a detecta SARS-CoV-2, s-a defectat, urmând ca problemele să fie remediate de o firmă specializată, în scurt timp.  Direcția de Sănătate Publică Gorj va trimite probele recoltate la alte laboratoare, din țară, cu care există contracte în derulare”, a transmis DSP Gorj.

  Personal insuficient

  De la centru este susținută ideea că laboratorul din Târgu Jiu nu a fost acreditat de către Ministerul Sănătății deoarece personalul medical ce deservește aparatul  nu este nici suficient, nici pregătit corespunzător, dovadă stau mai multe teste al cărui rezultat a fost diferit în momentul în care au fost lucrate într-un alt laborator din țară. Neacreditarea aparaturii de la Târgu Jiu nu permite nici alocarea testelor din fonduri publice, până în acest moment fiind folosite mare parte din probele obținute prin donație.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!