spot_img
18.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 3, 2023
Altele
  AcasăActualitateLicitație pentru echipament de protecție, pentru angajații CEO

  Licitație pentru echipament de protecție, pentru angajații CEO

  Foto arhiva

  Complexul Energetic Oltenia va achiziționa, în această lună, echipamente de protecție pentru personalul din producție. Licitația pentru cumpărarea salopetelor pentru diferitele categorii de angajați din sectorul minier și energetic este programată în cursul acestei săptămâni.

  Este nevoie ca salariații să poarte echipament de protecție în perioada în care își desfășoară activitatea. De asemenea, angajatorul este obligat să asigure echipamentul de vară și de iarnă pentru mineri și energeticieni. Acest lucru este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. În ultimii ani au tot fost sincope în ceea ce privește aprovizionarea cu echipament de protecție. Acesta ajungea cu întârziere. Este de amintit că, recent, inspectorii de muncă au depistat într-o cariere minieră salariați fără echipamente de protecție.

  „Ca urmare a ultimelor evenimente de muncă înregistrate la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat de urgență, în data de 19.09.2022, un control inopinat pentru verificarea respectării de către acesta a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea lucrătorilor.

  În timpul efectuării controlului la Cariera Jilț Nord au fost constatate neconformități care se referă la permiterea desfășurării activității lucrătorilor fără ca aceștia să poarte echipamentele individuale de protecție”, conform unui comunicat al ITM Gorj, transmis luna trecută.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: