spot_img
3.5 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 11, 2023
Altele
  AcasăActualitateLucrări și utilaje abandonate de IDP pe un drum din Tismana. „Vremea...

  Lucrări și utilaje abandonate de IDP pe un drum din Tismana. „Vremea a fost nefavorabilă“

  Lucrările de modernizare a unui drum din localitatea Tismana au fost abandonate de Întreprinderea de Drumuri și Poduri, unitate care se află chiar în subordinea Consiliului Județean Gorj. Potrivit contractului încheiat cu Primăria Tismana în urmă cu doi ani, lucrările de modernizare ar fi trebuit finalizate încă de anul trecut. O serie de utilaje ale societății sunt abandonate și acum pe marginea drumului de toamna trecută. „Din contractul semnat în urmă cu doi ani de zile nu s-a executat decât șanțurile și rigolele, urmând să se realizeze și așternerea covorului asfaltic. Nici până la această oră, firma nu a venit să înceapă executarea lucrării. Are pe marginea drumului, în două zone, utilaje lăsate de toamna trecută. Într-o discuție purtată cu domnul director în urmă cu două săptămâni am primit promisiunea că lucrările vor fi reluate, dar, din păcate, sunt exact ca acum șase luni“, a spus primarul localității Tismana, Marian Slivilescu.

  Modernizarea trebuia finalizată în vara anului viitor

  Drumul Comunal 129 are o lungime de 3,3 kilometri și face legătura între centrul localității și satele Ciocârlii și Vânăta, după care se intersectează cu Drumul Național 67 D.

  „Este o rută importantă, iar în cazul în care s-a bloca circulația pe DN 67 Târgu Jiu – Baia de Aramă, drumul comunal ar putea să fie o rută ocolitoare. Are o importanță pentru fluenței traficului în caz de nevoie. Lucrarea trebuia finalizată din anul trecut, din luna iunie, dar societatea a intrat în insolvență. Valoarea totală a contractului a fost de 1,4 milioane de lei fără TVA“, a precizat Marian Slivilescu. Primarul mai așteaptă până în luna mai ca Întreprinderea de Drumuri și Poduri să înceapă lucrările, în caz contrar va iniția procedurile de reziliere a contractului.

  Conducerea IDP dă vina pe vreme

  Marius Florică, directorul IDP Gorj, susține că doar vremea nefavorabilă a amânat începerea lucrărilor: „S-a achiziționat la sfârșitul săptămânii trecute materia primă pentru execuția lucrării, dar, din păcate, în weekend a plouat. Cum ne permite vremea, ne apucăm de lucru. Oamenii au venit la lucru. Verifică utilajele și stațiile de asfalt. Prognoza meteo este nefavorabilă în continuare“.

  Te-ar mai putea interesa

  3 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: