spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateMedic chirurg trimis în judecată, oprit să mai efectueze operații

  Medic chirurg trimis în judecată, oprit să mai efectueze operații

  Chirurgul Gheorghe Neață nu mai operează în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Acesta efectuează doar consultații în Policlinică și nu mai face gărzi sau operații în secția de Chirurgie. Hotărârea a fost luată de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în urma numeroaselor scandaluri în care Neață a fost implicat.

  În urmă cu aproximativ două luni, o pacientă în vârstă de 51 de ani a murit, după ce a fost operată de Gheorghe Neață. Iren Ibolya Majlat, în vârstă de 51 de ani, din Novaci, a decedat în seara zilei marți, 12 septembrie, după ce, luni seara fusese operată de medicul chirurg. Femeia a fost dusă cu ambulanța la spitalul din Novaci, ca urmare a unor dureri abdominale, după care a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Potrivit familiei, Iren Ibolya Majlat a fost consultată la Unitatea de Primiri Urgențe, iar medicul chirurg Gheorghe Neață a constatat că suferă de ocluzie (încurcătură de mațe) și că trebuie operată imediat, cu toate că femeia suferea de unele probleme medicale. Familia a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

  Medicul a fost reținut pentru 24 de ore

  De asemenea, în primăvara acestui an, o altă pacientă a medicului Neață a murit. Femeia, în vârstă de 40 de ani, a fost operată de ocluzie intestinală. Medicul Neață a fost chiar reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă, fiind pus sub acuzare de procurori, dar instanța de judecată i-a de dreptul de a-și practica în continuare meseria.
  De asemenea, Neață este este judecat pentru luare de mită în formă continuată.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!