spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateMuncă „la negru“ la o benzinărie și la o firmă din domeniul...

  Muncă „la negru“ la o benzinărie și la o firmă din domeniul forestier

  Două persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă în timp ce munceau „la negru“. Una dintre acestea presta lucrări de construcții la o stație Peco din Motru, iar cealaltă lucra la o firmă din domeniul forestier.

  „Un angajator cu sediul social în județul Prahova, din domeniul construcțiilor, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana identificată de către inspectorii de muncă lucra la reabilitarea unei stații de distribuție carburant, în Municipiul Motru.

  Alt angajator cu sediul social în comuna Telești, ce activează în domeniul forestier, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei, pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana depistată de către inspectorii de muncă presta activitate specifică meseriei de drujbist, în comuna Fărcășești“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei împiedicarea în orice mod a inspectorilor de muncă să exercite, total sau parţial, controlul ori să efectueze cercetarea evenimentelor potrivit prevederilor legale prin orice acţiune sau inacţiune a conducătorului unităţii, a reprezentantului legal, a unui angajat, prepus ori a altei persoane aflate în locaţiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fişa de identificare sau de a da informaţii despre evenimentul cercetat”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   Amenzi de aproape 200.000 de lei

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 35 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

  Au fost aplicate 35 sancțiuni, din care 34 amenzi contravenționale în cuantum de 190.000 lei și 1 avertisment. Pentru neconformitățile constatate au fost trasate 98 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!