spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateO nouă revoltă a piețarilor, la Târgu Jiu!

  O nouă revoltă a piețarilor, la Târgu Jiu!

  Comercianții și producătorii din Piața Centrală au pierdut o zi de muncă pentru a protesta în fața instituțiilor din Târgu Jiu.

  Prima oprire a fost la Primăria Târgu Jiu, unde au cerut să stea de vorbă cu edilul Marcel Romanescu. Cererea oamenilor a fost în zadar, oficialii preferând să rămână la răcoare, în birouri. Ulterior, s-a scandat și în fața Prefecturii Gorj. Piețarii nu sunt de acord cu licitația ce urmează să fie organizată de autorități, acuzând că muncesc în condiții grele pentru că în piețe nu s-a mai investit “de pe vremea PSD-ului”.

  Marșul comercianților a pornit chiar de la tarabe. Cei mai mulți, mici producători, susțin că achită cu greu birul pus de autoritățile locale. “ Nu vrem nicio licitație. Nu știm de la ce preț se va porni, nu știm dacă va fi făcută corect. Nu avem cu ce să plătim. Noi nu învârtim , ca alții, miliarde. Muncim pentru traiul zilnic. Fac o plasă de legume, vin cu ea la piață. O legătură de pătrunjel, de mărar. Ce licitație? Pentru cine?”, a declarat o producătoare.

  “Ne pun pumnul în gură nouă, micilor producători. Nu se mai poate așa ceva. O să venim cu marfa aici, în curtea primărie. Aducem tot ce ni se strică pe tarabele alea că nu s-a investit un leu. Vara se strică marfa de la căldură, iarna ne îngheață produsele pe masă. Alea sunt condiții? Ce bani cer, pentru ce? Licitație pentru șmecheri?”, a declarat un alt comerciant.

  „Suntem hotărâți să nu mai cedăm. Închidem piața. Să vedem! Vin alături de noi și cumpărătorii. Nu se mai poate așa ceva. Mergem toți peste ei, peste autorități. Își bat joc de noi în față. Nu se mai poate. Ne-au sărăcit și ne râd în față. Ei se îmbogățesc și noi calculăm fiecare leu”, a avertizat un alt comerciant.

  Anunțul lui Romanescu, contestat de protestatari

  Înainte de această acțiune de protest, primarul Marcel Romanescu anunța că, prin decizia luată, de a scoate la licitație mesele din piața centrală, se dorește “cel mai transparent mod posibil de distribuire a meselor din Piața Centrală”. „Ne dorim ca întâietate să aibă adevărații producători și pentru ca toate mesele să fie orientate către cumpărători și să nu mai existe monopolul celor câteva mese din față”, declarație a primarului contestată, ieri, 23.06 a.c, de piețari.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: