spot_img
22 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateOptimişti în 2014

    Optimişti în 2014

    Speranţa moare ultima, şi asta o ştiu şi primarii din judeţ, care sunt puşi pe treabă în 2014. În aşteptarea bugetului, edilul din Motru vorbeşte de continuarea unor proiecte dar şi de un nou portofoliu nou care să ajute comunitatea, în timp ce la Rovinari, autorităţile locale vor să menţină ştafeta la fel de sus ca şi în anii anteriori.

    Pentru anul 2014, principala dorinţă este continuarea unor proiecte mai vechi dar şi de a face posibile unele noi pe o perioadă mai întinsă, 2014-2020. Probleme stringente legate de infrastructură, de la parcări, canalizare până la iluminat în câteva cartiere din oraş dar şi proiecte care să aducă soluţii la unele preocupări de mediu sunt în atenţia primarului Dorin Hanu. Banii ar urma să fie obţinuţi pe fonduri europene, dar şi cu parte de cofinanţare. „Începând cu anul 2014 va intra în executare un nou portofoliu de proiecte pe care toţi dorim să le accesăm, să prindem cât mai multe obiective. Eu am, de exemplu, trei obiective foarte importante, care ţin de reabilitarea infrastructurii în trei zone din municipiu”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

    Adăpost pentru câini, realizabil la Motru

    Hanu speră într-o soluţie optimă cât mai repede, care să facă posibilă amenajarea unui padoc pentru câinii care au umplut străzile din oraş. „La ora actuală, avem făcută licitaţia pentru executarea padocului, cu o capacitate de 150 de locuri în primă fază, cu posibilităţi de extindere. Avem proiectarea, licitaţia, firma câştigătoare, astfel că urmează lucrările”, a adăugat edilul Dorin Hanu.

    Soluţie pentru padoc şi la Rovinari

    Aceeaşi problemă frământă şi primăria din Rovinari, unde ecarisajul nu trebuie să rămână doar pe hârtie. Nu sunt singurele probleme pe care autorităţile locale le vrea de domeniul trecutului şi speră la ajutor de la Consiliul Judeţean pentru menţinerea investiţiilor la scară înaltă. „Anul 2014 ne găseşte într-o fază destul de avansată cu achiziţia serviciilor legate de Ambulatoriul oraşului Rovinari şi staţia de epurare. O altă problemă la care am găsit rezolvare deja pentru luna ianuarie este Serviciul de ecarisaj şi adăpostul pentru câini, una din problemele mari ale oraşului Rovinari. Sperăm ca în jurul datei de 15 ianuarie să vorbim la trecut”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public-Primărie Rovinari. Un lucru este cert. Primăria Rovinari nu vrea ca în 2014 bugetul să crească prin majorarea taxelor şi impozitelor locale, ci să fie menţinute în limitele minime admise de lege.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: