spot_img
Altele
  AcasăActualitateParc fotovoltaic la Motru

  Parc fotovoltaic la Motru

  Un parc fotovoltaic de mai multe milioane de euro va fi construit la Motru. Autoritățile locale au mai făcut recent un pas pentru a dispune de documentația necesară investiției cu bani de la Fondul de Mediu. Astfel, Consiliul Local Motru și-a dat acordul pentru participarea la Programul – cheie „Surse regenerabile de energie și stocarea energiei din Fondul pentru modernizare”, în vederea construirii unui parc fotovoltaic la Motru.

  Având în vedere faptul că, în ultimii ani, consumul de energie electrică a crescut, ca urmare a extinderii sistemului de iluminat public și ținând cont de faptul că numai în ultimul an prețul energiei electrice a crescut de mai multe ori, apreciez că este foarte binevenită înființarea unui parc de panouri fotovoltaice la nivelul Municipiului Motru. Obiectul proiectului de hotărâre îl reprezintă instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice care folosesc surse de energie regenerabilă, nepoluantă, prin accesarea de fonduri nerambursabile și din bugetul local. Printre avantajele înființării unui parc fotovoltaic la nivelul UAT Municipiul Motru enumăr:

  – reducerea consumului energetic de la furnizori, la nivelul Municipiului Motru și implicit reducerea costurilor;

  -facilitarea accesului la resurse energetice nepoluante, prietenoase cu mediul(energie verde);

  – scăderea impactului negativ asupra calității aerului pe care îl au sistemele clasice;

  – energia obținută poate fi vândută și va putea asigura integral necesarul de consum al unității administrativ-teritoriale;

  – eventualul surplus de energie va fi introdus in rețeaua națională și va putea fi consumat în perioadele în care panourile nu produc energie ( noaptea, iama);

  – protecția față de creșterea prețului energiei electrice și independența față de fumizorii de energie; etc.”, conform documentației care a fost întocmită pentru proiect. Proiectele depuse la Fondul de Modernizare pot avea o valoare de maximum 20 de milioane de euro. Finanțarea este 100% eligibilă și neramsursabilă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: