spot_img
Altele
    AcasăActualitatePlanurile AJOFM pentru 2024

    Planurile AJOFM pentru 2024

    Pentru anul 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Gorj are prevăzut prin Programul de Ocupare angajarea unui număr de 5 mii persoane. Totodată, instituția va organiza 30 cursuri de calificare, la care sa fie cuprinși 504 șomeri.

    Sunt vizate următoarele meserii: agent de securitate, administrator pensiune turistică, ajutor bucătar, bucătar, brutar, cameristă, cofetar, competențe digitate, comunicare în limba engleză, comunicare în limba română, confecționar asamblor articole textile, contabil, electrician constructor, frizer-coafor-manichiurist-pedicurist, îngrijitor spații verzi, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lăcătuș mecanic, lucrător comercial, lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură, montator instalații solare, operator introducere, validare și prelucrare date, operator întreținere corporală, ospătar-chelner, referent resurse umane, sudor, tâmplar universal, zidar-pietrar-tencuitor.

    În ceea ce privește subvenționarea locurilor de munca, s-a efectuat plata restanță pentru societățile care au încheiate convenții cu AJOFM Gorj în sumă de 8.377.000 lei.

    „Este vorba de subvenția lunară în sumă de 2250 lei acordate angajatorilor care au angajat persoane care au peste 45 de ani, tineri absolvenți, tineri NEETs, persoane cu handicap, persoane care mai au 5 ani până la pensie sau unici întreținători ai unei familii.
    Deasemenea, până la 31.05.2024 vor fi soluționate solicitările de subvenționare depuse de către angajatori în cursul anului 2023, care reprezintă un efort bugetar de 22.160.000 lei, pentru 1591 persoane.
    Menționăm faptul că instituția noastră primește în continuare cereri pentru subvenționarea locurilor de muncă, cereri care vor fi soluționate în ordinea depunerii lor și în limita bugetului acordat, începând cu luna iulie 2024”, transmite conducerea AJOFM Gorj.

    In anul 2024 Agenția Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj va avea un rol important in cadrul Programului de „Tranziţie Justă 2021-2027”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: