spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăActualitatePrimul pas spre achiziţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu?

  Primul pas spre achiziţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu?

  Autorităţile locale din Municipiul Târgu-Jiu intenţionează să cumpere Casa de Cultură a Sindicatelor! Consilierii locali au votat ieri, alocarea unui drept de superficie a locaţiei, către Fundaţia ce deţine imobilul, pe o perioadă de 5 ani. Administraţia publică locală îşi doreşte intrarea în posesia Casei de Cultură în contul celor 1,3 milioane de lei pe care Fundaţia o are datorie către primărie, prin taxele şi impozitele locale neachitate.

  casa-de-cultura-2

  Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu a fost închisă de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj pentru că nu avea avizele necesare pentru protecţia în caz de incendiu. Pentru ca datoria de 1,3 milioane de lei pe care Fundaţia ce deţine imobilul să fie ştearsă, municipalitatea vrea să intre în posesia clădirii. Fundaţia a intrat în insolvenţă în 2010, Casa de Cultură fiind acum administrată de un lichidator judiciar. În urma lungilor discuţii purtate cu lichidatorul, municipalitatea pare să “smulgă” promisiuni din partea acestuia. Ieri, consilierii locali au votat, în cadrul şedinţei, alocarea unui drept de superficie a locaţiei, către fundaţie, pe o perioadă de 5 ani. Lichidatorul Fundaţiei Casa de Cultură a Sindicatelor a solicitat alocarea superficiei însă autorităţile locale au stabilit o chirie lunară de 12.515 lei/lună. „Suntem de acord ca, împreună cu Consiliul Judeţean, să achiziţionăm în contul datoriei pe care Fundaţia respectivă o are faţă de primărie, dar ca să realizăm acest lucru, trebuie să fie de acord şi lichidatorul. Din câte am înţeles, lichidatorul este de acord şi în cel mai scurt timp, vom putea să ajungem la o înţelegere să achiziţionăm acest imobil, care este de o importanţă deosebită pentru oraşul nostru. În momentul de faţă, s-a ajuns la o datorie de 13 miliarde de lei vechi”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul Municipiului Târgu-Jiu.

  Primul pas

  Consilierii locali au votat ieri acordarea unui drept de superficie asupra terenului aferent Casei de Cultură către Fundaţia Casa de Cultură a Sindicatelor Tg-Jiu. „Lichidatorul a solicitat să i se acorde superficie, acest titlu gratuit, dar secretarul oraşului a explicat că nu se poate”, a spus Cârciumaru. Demersul de ieri a fost un prim pas spre procesul de achiziţie a imobilului de către Consiliul Local Târgu- Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: