spot_img
0.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăActualitateProtest! „15 minute de grevă generală. Gorjul vrea drum expres!”

  Protest! „15 minute de grevă generală. Gorjul vrea drum expres!”

  Primarul din Rovinari provoacă edilii gorjeni să ia parte la protestul „15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”. Robert Filip speră ca solidari să-i fie măcar edilii ale căror localități sunt traversate de drumului european 79.

  Protestul omului de afaceri sucevean care își dorește o autostradă în Moldova prinde contur și la Gorj. Acțiunea promovată la nivel național, care va avea loc pe data de 15 martie, va fi adaptată și la Gorj. Edilul Robert Filip să startul provocărilor.

  „În data de 15 martie 2019, în mai multe localități din România se va protesta, timp de 15 minute, sub titulatura ”15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”. Întrucât în Gorj nu avem nici măcar un drum expres, fapt care îngreunează prezența investitorilor și dezvoltarea economică a județului, am decis, în calitate de primar, împreună cu angajații Primăriei și cu o parte dintre consilierii locali, să ne alăturăm și noi protestului din 15 martie. În acest context, provoc primarii localităților situate pe traseul drumului european 79, propozabil a deveni drum expres, să se alăture protestului desfășurat la nivel național, și să cerem împreună alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care să lege Gorjul de aeroportul din Craiova și de autostrada ce urmează a se construi între Pitești și Craiova. Sper într-o reacție pozitivă din partea primarilor din Turceni, Bâlteni, Drăguțești și Târgu Jiu”, a declarat primarul Orașului Rovinari, Robert Dorin FILIP.

  Cristina Cilibiu a răspuns pozitiv provocării lansate de edilul din Rovinari: ”Oraşul Turceni susţine protestul „15 minute de greva. Romania vrea autostrazi!” Și Gorjul are nevoie de autostrăzi sau cel puțin de un drum expres! La rândul meu, îl provoc pe domnul Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin să se alăture protestului nostru”.

  Promisiune pentru drumul expres

  Parlamentarul PSD Mihai Weber a declarat încă odată că drumul Expres Craiova – Târgu Jiu a intrat în linie dreaptă, în cadrul bugetului pe anul 2019 fiind alocate fonduri pentru această investiţie. „Este prima investiție pe care ne-o dorim și care reprezintă sigura alternativă a ceea ce înseamnă zonă monoindustrială a Gorjului. Faptul că a fost prins în proiectul de buget, înseamnă că este un prim pas spre materializare. Ne dorim ca perioada de realizare a drumului expres să fie în câțiva ani și nu așa cum era prins într-un Master Plan, în 2022”, a declarat parlamentarul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: