spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateS-a stins din viață un fost director gorjean. A lucrat la cele...

  S-a stins din viață un fost director gorjean. A lucrat la cele mai importante amenajări hidro din România

  Lazăr Popescu, fost director în Hidroconstrucția SA, a murit la vârsta de 76 de ani. Acesta locuia în comuna Schela, din județul Gorj.
  Lazăr Popescu a lucrat la marile amenajări hidroenergetice din România. „Cu profundă durere în suflet, anunțăm trecerea în lumină a tatălui nostru drag Lazăr Popescu.
  Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 18 mai, la Cimitirul Municipal Central din Târgu Jiu, strada Narciselor. Pe toți cei care l-au cunoscut și iubit vă așteptăm să ne fiți alături în această zi de reculegere, pentru a-l onora și a-i spune un ultim adio.
  Trupul neînsuflețit este depus la reședința familiei în comuna Schela, sat Sâmbotin, județul Gorj. Domnul director Popescu, respectat membru al comunității din Târgu Jiu si din țară și-a încheiat călătoria pământească în liniște, la vârsta de 76 de ani“, este mesajul postat de fiica sa, Cristina Mărășescu.
  Lazăr Popescu a lucrat la o serie de amenajări hidroenergetice România, printre care se numără: Tismana, Retezat, Tarnița, Valea Jiului.
  „Născut într-o familie de oameni muncitori, Lazar Popescu s-a distins prin profesionalism, dedicare și o profundă pasiune pentru inovație și progres în domeniul hidroenergiei. După absolvirea Facultății de Inginerie, și-a dedicat întreaga carieră dezvoltării hidro-tehnologice pe intregul teritoriul al țării, ocupând cu mândrie și responsabilitate funcția de director în Hidroconstrucția SA. Sub îndrumarea sa, multiple proiecte au cunoscut un progres notabil (Tarnița, Turnul Ruieni, Tismana, Retezat, Valea Jiului, etc), contribuind semnificativ la dezvoltarea sistemul enegetic al țării și crearea de noi oportunități pentru tânăra generație.
  Familist convins, Lazar Popescu a fost un soț devotat și un tată exemplar, lăsând în urmă un patrimoniu de valori, iubire și înțelepciune. A trăit o viață plină, marcând inimile tuturor celor care l-au cunoscut prin generozitate, umor și un spirit neînfrânt.
  Comunitatea din Târgu Jiu precum și întreaga comunitate a inginerilor hidro pierde astăzi nu doar un profesionist de excepție, ci și un om de o calitate morală rar întâlnită, ale cărui sfaturi și prezență vor fi profund regretate“, a transmis Cristina Mărășescu.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!