spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăActualitateScandal la o școală de elită din zona centrală a Târgu Jiului....

  Scandal la o școală de elită din zona centrală a Târgu Jiului. Elevii de la o clasă pregătitoare nu mai vin la școală

  Părinții elevilor de la o clasă pregătitoare de la Școala gimnazială „Constantin Săvoiu“ nu își mai lasă copiii să vină la școală din cauza unui băiețel agresiv și a mamei acestuia, care manifestă un comportament straniu. Miercuri, 22 mai, doar cinci copii din cei 21 care sunt în clasă au mai venit la școală. Elevul este deosebit de agresiv cu ceilalți copii, susțin părinții și cadrele didactice, iar mama nu este cooperantă.

  Din cauza tensiunilor, învățătoarea a suferit un atac de panică și a ajuns la Urgențe.

  Două mame au depus plângeri

  Părinții nu mai vor să își trimită copiii la școală până când situația nu va fi rezolvată.

  Două mame au depus sesizări la ISJ Gorj, iar o comisie va investiga aspectele semnalate. „La sediul ISJ Gorj au fost depuse sesizări din partea unor părinţi, 2 mămici. S-a constituit o comisie care va verifica toate aspectele semnalate de părinţi“, a spus Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

  Directorul școlii, Corina Panduru, a declarat, pentru Antena 1, că încearcă să medieze conflictul: „Am făcut tot ce ține de noi ca să mediem aceste conflicte, dar nu putem să mediem noi conflictul dintre un părinte și un învățător atâta timp cât părintele își arată disprețul față de dascălul respectiv. Nu e conflict între copil și copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”.

  Chiar și Poliția a fost chemată la școală pentru a calma spiritele și au deschis un dosar penal.

  Plângere la DGASPC Gorj

  Părinții au întocmit o sesizare care va fi depusă la DGASPC Gorj, pentru a deschide o anchetă cu privire la comportamentul mamei și capacitatea psihologică a acesteia: „De asemenea, având în vedere comportamentul și faptele reprobabile ale d-nei …., rugăm să efectuați o analiză psihologică a comportamentului acesteia, deoarece avem foarte multe semne de întrebare cu privire la felul în care aceasta își poate îngriji și educa copilul său minor în societate. Credem că îngrijirea acestuia trebuie să fie, nu doar materială, ci și educațională, ori dacă minorul manifestă în colectivitate o atitudine ostilă și agresivă, ne întrebăm de unde provine atâta agresivitate la un copil atât de mic ? (7 ani?).

  Atâta timp cât comportamentul mamei este ilogic, irațional și non-asertiv,  acesta periclitează și siguranța emoțională a fiului ei, alterându-i capacitatea a de mai interacționa firesc vârstei cu alți copii din clasă“, se arată în plângere.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Cred ca instigarea parintilor a fost facuta de invatatoare.Poate este mai bine sa ai cinci copii in clasa in loc de 21.Ionut Catrina stie din experienta de la Liceul auto unde isi desfasura activitatea inainte de a ajunge,,mare latrau,,la inspectorat si unde rezultatele elevilor de la clasele la care preda erau nule(bacalaureat).

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!