spot_img
1.2 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘcoala din Văcarea, pericol public pentru copii! Tencuiala cade de pe pereți,...

  Școala din Văcarea, pericol public pentru copii! Tencuiala cade de pe pereți, soba scoate fum

  Panică la o școală din comuna Dănești. 17 copii au fost evacuați, ieri, după ce dascălul a constatat că soba din clasă scotea fum. Problema este una mai veche, însă chiar și așa autoritățile locale nu se sfiesc să arunce mingea de la unii la alții. Mai grav este că înainte de începerea noului an școlar reprezentanții Prefecturii Gorj dădeau asigurări că nu există probleme și că toate instalațiile au fost verificate.

  Comisiile mixte organizate la început de an, pentru a verifica situația din școli, sunt frecție la picior de lemn. O demonstrează un incident care a avut loc în școala primară din Văcarea, localitatea Dănești. Aflat într-o stare deplorabilă, imobilul a fost ieri cuprins de fum după ce o sobă nedesfundată, dintr-o sală de cursuri, a început să fumege. Speriată de situație, învățătoarea a decis să suspende cursurile. „Când eu am venit la şcoală era deja fum. Copiii începeau să vină în sala de clasă, soba care este pe lemne degaja un fum intens în interior, din cauza faptului că, probabil, coşul nu este curăţat. Nu este prima dată când se întâmplă. Fumul nu a ieşit pe coş şi a ieşit în spaţiul sălii de clasă. Au fost părinţi care au spus că au copii cu probleme şi au cerut permisiunea de a-i lua acasă. Am fost la Primărie, am discutat cu viceprimarul care ştia de situaţie, am înţeles că în weekend trebuia să intervină cineva de la Primărie şi nu a intervenit”, a declarat Lavinia Cernătoiu, învăţător în cadrul Şcolii Primare Văcarea.

  Pe lângă soba problematică, școala este departe de a fi un loc sigur în care să învețe cei mici. Părinții spun că oricând copiii pot fi răniți de tencuiala care stă să cadă de pe pereți. „Au avut destul timp să se pregătească pentru noul an, dar nu și-au dat interesul. Nu știu cine ar trebui să răspundă de școală, uite în ce hal arată! Acolo a căzut tencuiala, când am atins-o cu un băț putea să pice unui copil în cap”, ne-a declarat un părinte. „A mai fost fum și săptămâna trecută, dar profesorul de religie a zis că se duce la primărie să le spună. Se vede ce au rezolvat! Cred că părinții nu o să-i mai lase la școală pe copii. Și plăcile de la sobă se mișcă. Să nu facă nimic de două săptămâni. Până acum au făcut orele tot așa, cu fum, îmbrăcați și cu ușile deschise”, ne-a explicat o bunică.

  „Noi am trimis oamenii să scuture soba”

  Viceprimarul din Dănești se scuză și spune că nu s-au ocupat de școală mizând pe un proiect pe PNDL care nu a fost finanțat. Cât despre sobă, autoritățile spun că au tot încercat să o desfunde, însă nu au reușit! Din proiectele depuse pe PNDL, noi speram în reabilitarea școlii. Noi credeam că sunt șanse să obținem bani. Școala este foarte veche nu mai poate fi reabilitată. Proiectul era îmbucurător, practic, se demola și se construia o nouă școala. Știți că s-a amânat de atâtea ori răspunsul de la Ministerul Dezvoltării așa că am început noul an școlar tot așa. Noi am trimis oameni să scuture soba. Practic nu e coșul, soba nu are o scurgere a reziduurilor normal și oamenii nu au putut lucra că soba era fierbinte. Noi îi vom supraveghea pe cei responsabil să curețe din nou soba, a declarat viceprimarul Marcel Bâzu.

  La școala din Văcarea învață 17 elevi în regim simultan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: