spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
marți, iunie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitateSe caută locuinţe pentru medici!

  Se caută locuinţe pentru medici!

  Medicii gorjeni are putea scăpa pe viitor de grija chiriilor din locuinţe, dacă vor să practice meseria la Târgu-Jiu şi nu să fie nevoiţi să plece în străinătate. Asigurarea vine în premieră de la directorul medical, Eugenia Căliman, care spune că au fost purtate discuţii pe această temă cu Primăria Târgu-Jiu în beneficiul cadrelor medicale.

  Trebuie rezolvate cât mai multe probleme care pot fi adevărate piedici pentru medicii care doresc să practice meseria, dar veniturile mult prea mici nu le creează posibilitatea de a plăti chirii, utilităţi şi de a se şi întreţine. Problema banilor nu este nici de ieri de azi şi nici doar a medicilor din Târgu-Jiu. Directorul medical spune că multe cadre medicale ajung să plece în străinătate, altele cochetează cu ideea, pentru că în fond este dreptul fiecăruia, iar cele mai multe griji pe care medicii le au sunt legate de un acoperiş deasupra capului. Pe viitor însă, cauzele plecării lor ar putea fi îndepărtate dacă sunt mai mult sprijiniţi de autorităţi cu măsuri viabile. „Ca un plan de măsuri, vă pot spune în premieră ceea ce am discutat cu reprezentanţi ai Primăriei, să ne ajute cu locuinţe tip ANL, astfel ca în custodia spitalului să ajungă două locuinţe pe care să le punem la dispoziţia medicilor rezidenţi care vin să lucreze aici. Astfel, până la găsirea altor spaţii de locuit, aceştia să aibă unde locui, fie şi pentru şase luni. Soluţii similare se oferă şi în străinătate medicilor care la început de drum nu au poate bani de chirie şi nu au unde sta. Urmează să întocmim notă de fundamentare şi să fie supusă dezbaterii în Consiliul local”, a declarat Eugenia Căliman, director medical SJU Târgu-Jiu.

  Căminul din Bârseşti ar putea găzdui medici rezidenţi şi profesori

  Primăria vine cu o poziţie conturată şi discuţiile au depăşit stadiul incipient. Locuinţe pentru medici ar putea fi găzduite de un cămin din Bârseşti, aflat în construcţie şi care ar putea veni ca rezolvare şi pentru altă categorie socială. „Încercăm să găsim soluţii, am purtat deja câteva discuţii cu conducerea spitalului. Încercăm să găsim câteva variante pentru medicii care se află la început de drum şi au salarii mici. O variantă ar fi un cămin pe care îl avem în construcţie în zona Bârseşti. Acolo vor fi un gen de locuinţe sociale care se adresează atât profesorilor care fac naveta, dar le putem pune la dispoziţie şi medicilor care se încadrează la criteriile salariale. Este un sprijin pe care primăria îl poate acorda. Este o soluţie temporară, dat fiind că locuinţele ANL au alt statut prevăzut de lege şi se acordă în anumite condiţii”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.

  Se caută variante

  Chiar dacă varianta unui ANL nu este tocmai opţiunea pe care Primăria o vede ca sigură, dat fiind că locuinţe de tip ANL sunt sociale şi se dau pe anumite criterii, punctaje, dar cel puţin se încearcă găsirea altor măsuri pentru ca medicii care doresc să se angajeze la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu să nu se mai lovească de lipsa unei locuinţe la început de drum.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: