spot_img
14.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateSe refac sursele de apă de la Tismana, Sohodol și Peștișani

  Se refac sursele de apă de la Tismana, Sohodol și Peștișani

  Reabilitarea surselor de apă din orașul Tismana, Sohodol și Peștișani beneficiază de un buget de peste 13,5 milioane de lei. Investiția este derulată de operatorul regional Aparegio, care a prevăzut fondurile necesare pentru proiectare și execuția lucrărilor la sursele de apă, stațiile de tratare a apei și la rezervoarele pentru apă potabilă și menajeră. Lucrările ar putea începe în vară, în măsura în care va fi definitivat proiectul tehnic.

  În baza proiectului tehnic vor fi obținute și autorizațiile și avizele. Lucrările de construcție vizează sistemul de alimentare cu apă Tismana, pentru care s-au propus următoarele lucrări: reabilitare sursa de apă Tismenița, retehnologizarea Stației de Tratare a Apei Potabile Tismana și reabilitarea rezervoarelor de înmagazinare din punctul Celei și Rușeața.

  Pentru sistemul de alimentare cu apă Sohodol s-au propus următoarele lucrări: reabilitarea sursei Sohodol, o stație de clorinare nouă pentru localitatea Sohodol, realizarea unui rezervor de înmagazinare nou, de 75 de metri cubi.

  De asemenea, pentru sistemul de alimentare cu apă Peștișani s-au propus următoarele lucrări: conducte de aducțiune și transport, reabilitarea aducțiunii Peștișani și racord nou la aducțiunea Vâja; realizarea unei stații de tratare nouă la Peștișani. Se mai propune realizarea unei stații de clorinare noi, la Boroșteni. Vor fi reabilitate rezervoarele de înmagazinare de o mie de metri cubi fiecare. Va mai fi realizat un rezervor de înmagazinare nou.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: