spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateSistem de colectare a deșeurilor, instalat pe râul Jiu

  Sistem de colectare a deșeurilor, instalat pe râul Jiu

  Un sistem modern de colectare a deșeurilor a fost montat pe râul Jiu, în cadrul uni proiect finanțat de către o companie de îmbuteliere a apelor minerale. Râul Jiu a fost votat, alături de alte două cursuri de apă, în cadrul unei competiții, pentru a beneficia de un astfel de sistem.

  „Facem încă un pas in lupta cu gunoaiele!

  Capcane pentru colectarea deșeurilor au fost montate pe râurile Argeș, Mureș și Jiu. Dispozitivele de colectare sunt de tip «log boom», ancorate de țărmuri, vor pluti pe apă și vor reține plasticul, pet-urile, gunoaiele aruncate cu inconștiență pe ape.

  Pe Argeș, capcana este montata în dreptul localității Bascov, pe Mureș, la intrarea în Reghin, și pe Jiu, în Rovinari.

  Capcanele sunt amplasate cu ajutorul Dorna.

  Cele trei râuri au fost selectate în urma voturilor înregistrare la finalul anului trecut. Acum sunt pe apă și își fac treaba: diminuează cantitățile uriașe de plastic și deşeuri care plutesc pe apele noastre și ajung în Dunăre, în mare, în pești și în cele din urma în noi.

  Reciclarea este soluția! Suntem însă la coada Europei la acest capitol, așa că astfel de dispozitive sunt o soluție“, a transmis Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!