spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateSpitalele, afectate de deciziile Ministerului Sănătăţii

  Spitalele, afectate de deciziile Ministerului Sănătăţii

  Ministerul Sănătăţii a demarat procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc, prin care din totalul de 435 de unităţi spitaliceşti cu paturi 111 vor fi comasate, iar alte 71 se vor transforma în centre de permanenţă (policlinici) sau cămine pentru vârstnici. În total, 182 de unităţi spitaliceşti îşi vor pierde personalitatea juridică.

  Această situaţie a afectat şi judeţul Gorj, iar reprezentanţii unităţilor spitaliceşti dar şi primarii sunt profund indignaţi de ordinele ministrului. Astfel, prin reorganizarea unităţilor medicale, spitalele din Bumbeşti-Jiu şi Rovinari vor fi transformate în cămine de bătrâni, iar cel de la Dobriţa va fi comasat cu Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Informaţia a apărut pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi a provocat nemulţumirea primarilor. „Ar fi o mare greşeală ca Spitalul din Bumbeşti-Jiu să fie transformat în cămin pentru bătrâni, pentru că deserveşte 30.000 de gorjeni” a spus Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeti-Jiu. În plus, aici s-au făcut o mulţime de investiţii în ultima vreme. Reacţie virulentă şi din partea primarului de la Rovinari, Dorin Filip. „Niciodată consiliul local nu va aproba înstrăinarea spitalului, către o altă entitate. Am investit prea mulţi bani pentru modernizarea lui” declară edilul. Părerea primarului este împărtăşită şi de către administratorul public al oraşului Rovinari, Constantin Podaru, care consideră că spitalul este unul performant şi nu are nici datorii la bugetul statului.

  Sindicatele se luptă să salveze spitalele

  Nemulţumirile legate de organizarea unităţilor spitaliceşti vin şi din partea sindicatelor. În acest sens, Liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa, a declarat pentru Impact în Gorj, că reforma ce se vrea a se face, este una făcută pe pile „avem 30 de zile la dispoziţie pentru ca noi factorii din Gorj să ne folosim resursele pentru a salva aceste unităţi medicale”. Acesta a reamintit faptul că a tras un semnal de alarmă vis-a-vis de ceea ce se doreşte la Gorj, însă nimeni nu l-a luat în seamă „Spitalul Dobriţa urmează a se comasa cu Spitalul Judeţean, lucru ce înseamnă ca acest spital se va distruge pentru că nu va putea fi administrat de Spitalul Judeţean. Spitalul Dobriţa este un obiectiv naţional, aici se tratează bolnavii de TBC”. Cât despre celelalte două spitale orăşeneşti Rovinari şi Bumbeşti Jiu , Valentin Popa este de părere că şi aici se vor naşte probleme, urmare a faptului că cele două locaţii sunt situate în zone importante din punct de vedere industrial, la Sadu este Uzina de Armament iar la Rovinari este zonă minieră , deci este nevoie de spitale. În ciuda intenţilor mai mult sau mai puţin ascunse pe care le are Ministerul Sănătăţii, liderul SANITAS îşi menţine promisiunea făcută în urmă cu o lună de zile de a găsi locuri de muncă pentru cadrelor medicale, membre SANITAS. De menţiont este faptul că noua structura a unităţilor spitaliceşti din România, trebuie definitivată până la data de 1 aprilie anul curent, când Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate va începe să facă plăţile către spitale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: