spot_img
11.1 C
Târgu Jiu
duminică, februarie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitateStâlpii pentru iluminatul stradal de pe Calea Eroilor, înlocuiţi pentru UNESCO

  Stâlpii pentru iluminatul stradal de pe Calea Eroilor, înlocuiţi pentru UNESCO

  „Ce ştim despre Brâncuşi?”. Aceasta va fi întrebarea la care vor trebui să răspundă la toamnă, târgujienii, atunci când reprezentanţii UNESCO vor ajunge la Târgu-Jiu pentru a verifica cunoştinţele pe care le au locuitorii oraşului brâncuşian. În vederea introducerii Ansamblului Monumental Calea Eroilor în Patrimoniul Internaţional UNESCO, în urma unor solicitări, au fost demarate şi acţiuni de scoatere a stâlpilor de iluminat public de pe Calea Eroilor.

  Dosarul necesar includerii Ansamblului Monumental Calea Eroilor în Patrimoniul UNESCO a fost deja depus. Urmează ca reprezentanţii UNESCO să dea un răspuns până la jumătatea anului viitor. Se anunţă o perioadă aglomerată de acţiuni necesare pentru includerea operelor brâncuşiene în UNESCO. Reprezentanţii instituţiei patrimoniului universal vor ajunge la Târgu-Jiu, la toamnă, pentru a verifica cunoştinţele târgujienilor despre marele sculptor Constantin Brâncuşi şi operele sale. „În toamna acestui an, mai precis la începutul toamnei, la Târgu-Jiu se va deplasa o comisie UNESCO care va verifica gradul de cunoaştere şi înţelegere a acestui subiect de către locuitorii municipiului Târgu-Jiu şi implicit cei ai judeţului Gorj”, a spus Doru Strâmbulescu, directorul interimar al Centrului Municipal „Constantin Brâncuşi”. Brâncuşi este recunoscut şi peste graniţele ţării, dar asta nu prea pare a fi un lucru important pentru târgujieni. Aşa se face că, la întrebarea „Ce ştiţi despre Brâncuşi?”, gorjenii ştiu şi nu prea să răspundă.

  Iluminatul stradal, înlocuit

  După vizita membrilor UNESCO şi după o perioadă de analiză, reprezentanţii oficiali vor da un răspuns solicitării autorităţilor locale de includere a operelor lui Brâncuşi în patrimoniul universal, la jumătatea anului viitor. Tot pentru ca răspunsul să fie unul favorabil, autorităţile locale au luat măsura de a lucra la iluminatul stradal, stâlpii de electricitate fiind înlăturaţi şi înlocuiţi cu o altă formă de iluminare. „Ni s-a solicitat ca pe axa Calea Eroilor să fie cât mai puţini stâlpi de iluminat pentru ca acest traseu să aibă o cu totul altă deschidere şi să aibă un cu totul alt sistem de iluminare stradal”, a declarat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. Autorităţile municipiului sunt încrezătoare că răspusul celor de la UNESCO va fi unul favorabil.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: