spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateStatul scapă de nevoiaşi

  Statul scapă de nevoiaşi

  Mai puţini benficiari la alocaţiile pentru susţinerea familiei. Limita maximă de venituri până la care se acordă ajutorul a coborât, de la 470 la 370 de lei, pentru o persoană.

  Modificări peste modificări aduce actuala legislatură şi la capitolul alocaţie pentru susţinerea familiei.Mai puţini bani ,criterii noi şi mai multe acte de completat au, din această lună, familiile cu unul sau mai mulţi copii, lipsite de posibilităţi materiale. Iar pentru că nomele de aplicare au fost comunicate cu întârziere, lanţul confuziilor pare să nu se mai termine. Angajaţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu, dar şi beneficiarii alocaţiei de susţinere a familiei se confruntă zilele acestea cu destule bătai de cap.

  Oamenii, mai mult bulversaţi decât uşuraţi

  Formularele arată altfel, iar cei mai mulţi părinţi nu ştiu încă de modificări. „Acum mă uit pe formulare, să văd ce şi cum. Ce plafon modificat, cum, nu mai e cât era?”, se întreabă nedumerită o mamă, în timp ce alteia o angajată îi explică, cu răbdare, ce are de făcut. „Aţi completat cererea? Vă încadraţi? Citiţi cu atenţie şi dacă aveţi copii de vârstă şcolară, vă trebuie adeverinţă eliberată de şcoală, care să ateste frecventarea cursurilor”. Indicaţia angajatei este mai mult decât binvenită pentru că, mai nou, din bani se va opri proporţional cu numărul de absenţe şcolare. Partea bună a lucrurilor o vede un tată, care a spune că: „Măcar, cu modificările astea, copiii vor fi motivaţi, e un lucru bun. Ai mei se duceau şi până acum la şcoală. Dar de ce să ne ia din bani, că erau şi mulţi tare !”Alina Toader , director adjunct DPPS Târgu-Jiu a precizat că : „Prin modificarea plafonului maxim la 370 de lei , va scădea şi numărul beneficiarilor, iar ca noutate, vom ţine seama şi de absenţe. Am primit târziu normele de aplicare, dar cei care primesc alocaţia pot depune actele toată luna, iar cu data de 1 ale lunii următoare intră în plată.”

  Absenţele de la şcoală, luate în seamă

  Cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei se poate diminua pentru 3 luni, cu 20 până la 50 la sută pentru fiecare copil care va trage chiuliul.Astfel, familiile cu copii şcolari care au 10 absenţe, vor primi alocaţia diminuată cu 20 la sută pentru fiecare copil, iar banii scad şi mai mult, cu 50 la sută, dacă absenţele ajung la 20. se poate ajunge şi la suspendarea alocaţiei , dacă adeverinţele şcoalre vorbesc de un absenteism accentuat. Cu noile prevederi, cei mai mulţi bani se acordă familiilor cu un părinte, dar cu mai mulţi copii, însă veniturile trebuie să nu depăşească 200 de lei.Pentru familiile cu venituri de cel mult 370 de lei, pe persoană, cuantumul alocaţiei de susţinere variază în funcţie de numărul de copii , între 25 şi 180 de lei. Ca şi înainte, primăriile vor efectua anchete sociale pentru verificarea declaraţiilor şi stabilirea dreptului.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!