spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăActualitateTânărul care a renunțat la cariera de model internațional și s-a retras...

  Tânărul care a renunțat la cariera de model internațional și s-a retras cu familia în Gorj, pentru a deveni agricultor

  Constantin Claudiu Mihai Badea, în vârstă de 31 de ani, este un fost model internațional care a renunțat la carieră și s-a mutat împreună cu soția sa în comuna gorjeană Dănești. Mai mult decât atât, tânărul a început să lucreze în agricultură, domeniu despre care nu știa nimic.

  Potrivit Adevărul, acesta este născut în București și a lucrat ca actor și model internațional.

  „Am activat într-un domeniu total diferit de agricultură. Am lucrat ca model actor. Mă ocupam cu reclame tv și campanii de promovare a anumitor produse. Am activat atât în țară, dar activitatea a fost desfășurată cu precădere în străinătate. În România am lucrat foarte puțin. Am avut contracte pentru firme cunoscute la nivel internațional. Am participat la realizarea unor imagini de promovare în care apăreau în diferite centre comerciale, cataloage, Internet“, a povestit tânărul pentru publicația amintită.

  S-a retras în Gorj pentru a avea o viață de familie

  Constantin Claudiu Mihai Badea avea, înainte de a se căsători și a-și întemeia o familie, o viață destul de tumultoasă. Acesta spune că era mai tot timpul plecat în străinătate:

  „Aveam o viață destul de agitată, cu multe călătorii. Eram nevoit să schimb pașaportul pentru că nu mai aveam file în el să pun vize. La un an și jumătate sau doi ani trebuia să îmi schimb pașaportul. Aveam contracte și călătoream în țări din Asia, precum Singapore, China, Japonia. Acolo mi-am petrecut o mare parte din viață. La orice contract în afara țării, eu trebuia să stau plecat cel puțin două sau trei luni“, a relatat tânărul. Acesta își schimba pașaportul la o perioadă de cel mult doi ani de zile pentru că nu mai avea file pentru a pune vize.

  După ce s-a căsătorit, tânărul bucureștean a decis că este momentul să se dedice familiei: „Din momentul ce mi-am întemeiat o familie, am decis să pun punct carierei. Pentru mine primează viața de familie și nu aș fi putut să am o viață de familie bună și închegată, dacă eu călătoream în continuare. Am decis să fac acest pas. Ne-am mutat în Târgu Jiu din anul 2018“, a precizat acesta.

  Nu știa nimic despre agricultură

  A avut mult curaj atunci când a început să lucreze în agricultură, pentru că nu știa nimic despre acest domeniu. „Am vizitat casa socrilor din comuna Dănești, de lângă Târgu Jiu, și mi-a plăcut foarte mult deoarece era verdeață și liniște. De obicei, în agricultură, tinerii moștenesc o fermă din familie, dar eu am pornit de zero, fără cunoștințe și infrastructură creată“, a mărturisit Constantin Claudiu Mihai Badea.

  A observat că în localitate sunt foarte multe terenuri pline de mărăcini și a decis că poate să schimbe această situație. „Am văzut, însă, foarte multe terenuri pline de mărăcini și am decis să le curăț. Socrul meu avea un tractor în curte, dar îl folosea din când în când. Atunci a fost momentul în care am început să practic agricultura. Am început să studiez ce pot să fac și cum să fac, să fac un plan de achiziție al utilajelor. Acum îmi desfășor activitatea pe 80 de hectare de teren agricol. Lucrez împreună cu o altă persoană. Avem toată infrastructura creată: depozitare și prelucrare a solului, dar și recoltare“, a explicat tânărul.

  Ce cultivă fostul bucureștean

  Cultivă floarea soarelui, porumb, grâu și mazăre, iar producția este valorificată pe piața din Târgu Jiu. „Am început să umblu din poartă în poartă la fiecare comerciant din Târgu Jiu. Aprovizionăm doar piața din Târgu Jiu. Momentan, tot ce am investit a fost din forțe proprii. Terenul este în mare parte în arendă și doresc să cumpăr sau să mai arendez. Intenționez să accesez fonduri pe viitor“, a adăugat Constantin Claudiu.

  Constantin Claudiu Mihai Badea își dorește să realizeze un produs finit și mărturisește că munca în agricultură îi aduce mari satisfacții: „Nu mă mulțumesc doar cu vânzarea cerealelor și cred că putem să facem o fabrică de pâine sau un complex pentru furajarea animalelor“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!