spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateTârgu Jiu, potențial maxim de cofinanțare

  Târgu Jiu, potențial maxim de cofinanțare

  Cofinanțările pentru proiectele derulate pe fonduri europene, o problemă pentru autoritatea publică locală din Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu susține că Municipiul a ajuns la potențialul maxim de cofinanțare și că pierde astfel șansa de a dezvolta noi investiții. În acest sens, edilul face apel la Guvern să găsească soluții care să permită continuarea unor investiții demarate în trecut.

  „Odată demarate proiectelor europene, continuăm. E clar că avem nevoie de sprijin financiar de la minister. Noi sperăm, cu sprijinul parlamentarilor, viitorului Guvern, să găsim o soluție să fie sprijinite autoritățile locale care au ajuns la potențialul maxim de cofinanțare. Astăzi, Tg Jiu e pus într-o situație foarte delicată. Nu pot să angajez mai multe proiecte decât pot să asigur cofinanțare și, aici, trebuie să găsim sprijin guvernamental, ei să vină cu o garantare, ceva. Eu sper, ca pe viitor, Guvernul să găsească o soluție”, a transmis Marcel Romanescu, la radio Infinit.

  Pentru a face față sumelor necesare cofinanțărilor, autoritatea publică a apelat la un împrumut. „Am luat un împrumut de 7 milioane de euro, detereminat de indicatorii cofinanțărilor, să finalizăm toate proiectele aflate în derulare: proiectul Infotrafic, și cel pentru transport în comun, unde mai sunt mici modificări de făcut. Banii aceștia se vor duce către societățile care au efectuat lucrări și au pus în aplicare măsurile luate de Guvern. Dar, vine și exercițiului fiananciar următor: avem trei pasaje de pe Bulevardul Unirii, finanțarea asigurată e de 20 de milioane de euro, din fonduri europene. Nu am semnat contractul și nu voi semna până nu am garanția că post asigura cofinanțarea, care poate să fie între 10 și 20%”, a mai declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!