spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateTârgu-Jiul ar putea găzdui un campionat naţional de box

  Târgu-Jiul ar putea găzdui un campionat naţional de box

   boxPreşedintele Asociaţiei Judeţene de Box (AJB) Gorj, Robert Filip, şi Federaţia Română de Box intenţionează să organizeze o competiţie sportivă de mare anvergură în oraşul lui Brâncuşi. Organizatorii doresc să organizeze, la toamnă, un campionat naţional de box, având o participare cu peste 200 de sportivi din întreaga ţară. 

  Potrivit lui Robert Filip, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Gorj, problema rămâne lipsa unei locaţii pentru desfăşurarea evenimentului. Sala Sporturilor din Târgu Jiu ar putea fi ocupată, în acea perioadă având loc meciuri ale echipelor de baschet şi handbal. O altă problemă în ceea ce priveşte Sala Sporturilor din Târgu Jiu ar fi legată de începerea lucrărilor de modernizare a acesteia, dar preşedintele AJB Gorj, Robert Filip, speră să găsească un spaţiu adecvat care să găzduiască marea competiţie sportivă. 

  „Vrem să organizăm un campionat naţional, dar nu ştim sigur dacă va fi sau nu demolată Sala Sporturilor. Am discutat cu Federaţia de Box, iar Biroul Federal e de acord să facem un campionat naţional de box la Târgu Jiu, dar încă aştept de la domnul primar un răspuns, să vedem dacă Sala Sporturilor va fi sau nu liberă. Deocamdată, nu avem efectiv unde să-l organizăm. Noi am vrea să-l organizăm între 6-12 septembrie. Am discutat cu domnul preşedinte şi cu domnul vicepreşedinte de la Bucureşti, sunt de acord să ne susţină, doar că nu ştim sigur dacă putem sau nu să-l organizăm. E vorba doar de locaţie, restul, costurile ne descurcăm”, a precizat Robert Filip, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj”.

  Locaţia, o problemă

  Deocamdată, nu este certă organizarea acestui campionat la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, viceprimarul Aurel Popescu susţinând că se va lua o decizie după ce va fi stabilit programul echipelor gorjene de baschet şi handbal, care urmează să dispute meciuri în sala respectivă. 

  „A rămas ca în funcţie de programul competiţional pe care îl au cele două echipe, echipa de handbal şi echipa de baschet, să se stabilească posibilitatea organizării unui asemenea campionat. Din câte ştiu atât campionatul de handbal, cât şi campionatul de baschet vor începe destul de curând şi este posibil să ne pună în imposibilitatea organizării unui asemenea campionat întrucât pentru organizarea unui campionat de box este necesară montarea unor dispozitive speciale, atât pentru ringul de box, cât şi pentru celelalte zone imperios necesare. Nu este posibilă montarea ringului de box şi rămânerea lui pentru o perioadă de o săptămână, atât cât impune organizarea campionatului din cauză că ar împiedica desfăşurarea meciurilor celor două echipe de handbal şi cea de baschet. Mai sunt alte variante, dar pentru dimensiunea acestui campionat se pare că pot fi acceptate. Un campionat de o asemenea anvergură presupune şi locuri pentru spectatori, pentru pregătirea sportivilor. De aceea nu ştim exact dacă se va putea organiza aici, în Târgu-Jiu. Rămâne să stabilim împreună şi să găsim alte variante”, a precizat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!