spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăActualitateVechea unitate militară din zona Rânca va fi transformată în centru modern...

  Vechea unitate militară din zona Rânca va fi transformată în centru modern de pregătire montană al NATO

  Un proiect de Hotărâre de Guvern, care propune transformarea unei vechi cazărmi a vânătorilor de munte din zona Rânca într-un centru modern de pregătire montană al NATO, a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Apărării Naţionale.

  Valoarea investiţiei este estimată la 74 de milioane de lei. Centrul de pregătire ar urma să fie folosit în special de militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova (MNBDESE).

  Vechea unitate militară este situată în extravilanul localităţii Novaci, la aproximativ 1600 de metri altitudine, și are în componenţă zece clădiri pavilionare. Accesul se face pe un drum parţial pietruit, din DN67C Transalpina. Aceasta poate îndeplini cerinţele de odihnă şi instrucţie în teren muntos pentru personalul multinaţional din cadrul MNBDESE, structură interoperabilă, mobilă, sustenabilă şi dislocabilă.

  Clădirile care alcătuiesc cazarma au fost construite în perioada 1970-1983 și sunt degradate, deoarece aici nu s-a mai desfășurat vreo activitate de zeci de ani.

  Cazarma de la Rânca va deveni a şasea bază militară a NATO din România, singura specializată în pregătirea militarilor aliaţi pentru lupta în mediu montan.

  La Craiova se află sediul central al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est Craiova și are misiunea de a asigura comanda şi controlul unei operaţii NATO de tip apărare colectivă, de nivel brigadă, pentru a contribui la securitatea teritorială şi a populaţiei din sud-estul continentului european.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!