spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateZona Ciocârlău, vizată pentru un parc fotovoltaic

  Zona Ciocârlău, vizată pentru un parc fotovoltaic

  După licitația ratată din zona Ciocârlău, autoritățile iau în calcul să nu mai scoată respectivul teren la licitație. Primarul Marcel Romanescu vine cu propunere ca pe suprafața deținută, Primăria Târgu Jiu să investească în parcuri fotovoltaice care să reducă din costurile facturilor. Investiția se dorește a fi realizată din fonduri europene.

  „Am avut o discuție cu directorii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, luăm în calcul realizarea unor parcuri fotovoltaice. Că și opțiune avem în momentul de față acea suprafață de teren de 20 de hectare din zona Ciocârlău. Putem să încadrăm investiția pe o finanțare europeană pentru realizarea unui parc fotovoltaic care să ne asigure mare parte din energia pe care avem nevoie la nivelul Municipiului Târgu Jiu.
  Eu sper ca pe Fondul de Tranziție Justă să putem accesa, în perioada imediat următoare, proiecte pentru a găsi cea mai bună soluție în așa fel încât să putem realiza acel parc fotovoltaic. Ne referim, în primul rând, la panouri fotovoltaice, care să ne poată asigura individual, energia necesară pe care o folosim la anumite clădiri care sunt în patrimoniul primăriei Târgu-Jiu, cum ar fi stadionul municipal sau bazinul acoperit din incinta complexului sportiv, dar și acolo am putea realiza panouri fotovoltaice de dimensiune mică”, a declarat primarul Municipiului Târgu-Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: