spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 21, 2024
Altele
  AcasăAdministratieBilanțul energetic la Spitalul Județean

  Bilanțul energetic la Spitalul Județean

  Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a comandat realizarea de către un operator autorizat a bilanțului energetic la tabloul electric general al clădirilor din strada Tudor Vladimirescu și din strada Progresului.

  Potrivit specialiștilor, bilanțul energetic și auditul energetic se întocmesc pentru operatorii economici, consumatorii finali de energie, care în conformitate cu Legea nr. 121/2014, legea eficienței energetice, au obligația se efectueze audit energetic.

  Bilanțul energetic este o procedură laborioasă, care permite obținerea unei imagini reale, la un moment dat, a modului în care fluxurile de purtători de energie intră, se distribuie, se transformă și se consumă în interiorul conturului de bilanț, evidențiindu-se randamentul de conversie a energiei, mărimea și tipul pierderilor pentru fiecare din punctele analizate. Se evaluează regimul energetic al fiecărui receptor (motor electric, cuptoare electrice, utilaje industriale, aparate de iluminat) în parte, pe fiecare tablou de distribuție, până la tabloul electric general de alimentare.

  Datele tehnice ale instalațiilor sunt culese de auditor din teren, cu aparatură specifică, după care sunt efectuate calculele necesare elaborării Bilanțului energetic. Bilanțul energetic este supus unei analize foarte amănunțite, pentru a conduce la: localizarea pierderilor de energie, determinarea cauzelor și clasificarea lor.

  Prin audit energetic certificat de Ministerul Energiei se stabilesc măsurile care trebuiesc aplicate pentru optimizarea indicatorilor tehnico-economici și se efectuează calculul economic de amortizare a investițiilor. Auditul va fi întocmit de persoane autorizate de Ministerul Energiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: