spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăCulturaExpoziție de pictură, vernisată la Muzeul Județean de Istorie

  Expoziție de pictură, vernisată la Muzeul Județean de Istorie

  Vernisajul expoziției de pictură de șevalet „Reqviem pătrat. Pâine și cirk”, semnată de Florin Hutium va avea loc joi, 7 decembrie, de la ora 17.0, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”.

  „Cultura nu e divertisment” avertizează artistic, care ne invită într-o lume în care emoțiile generează artă, iar capacitatea de visare a creatorului este direct proporțională cu puterea de a crea alte și alte lucrări. Expoziția poate fi vizitată până în luna ianuarie 2024.

  ”Artele vizuale tradiționale au un ax central cultural, în jurul căruia tiribomba manifestărilor imaginare învârte energiile produse de estetica frumosului, a urâtului și a mediocrității.

  Dinamica funcționării artelor vizuale folosește visarea temelor propuse pentru a fi descrie în desen, culoare, grafică sau instalații. O revoluționare a miraculosului propune alte perspective ale materialismului, manifestul suprarealist din 1924 propune: <<Un automatism psihic pur, prin care se propune exprimarea verbal sau scrisă, în orice alt mod, a funcționării reale a gândirii.>> potențialul expresiv al lucrărilor de pictură este egal cu cantitatea viselor care circulă liber în memoria autorului de natațiuni plastice.

  Există un punct numic loc geometric al coincidențelor, nod filosofic al problemelor ascunse în spatele aparențelor. Denumirea corectă a acestor stări este aceea de <<HAZARD OBIECTIV>>. Se comport ca o necesitate a întâmplărilor într-un timp scurt, după visarea lor. Emoția spontană trăită în fața lucrărilor de pictură se manifestă într-o ordine și cu  un sens oniric comparabil cu versul alb codificat al emoției și mesajului”, a transmis Florin Hutium.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!