spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
luni, iunie 17, 2024
Altele
  AcasăCulturaGorj: „ARTĂ ȘI MEȘTEȘUG – ediţia I”

  Gorj: „ARTĂ ȘI MEȘTEȘUG – ediţia I”

  Un nou proiect cultural ia naștere la Gorj. Este vorba despre Proiectul „ARTĂ ȘI MEȘTEȘUG – ediţia I”, care va promova peste granițele țării obiceiurile și tradițiile românești. Consiliul Județean Gorj, prin intermediul Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, va duce la îndeplinirea obiectivelor stabilite.

  Proiectul a trecut cu brio de votul consilierilor județeni și urmează să fie pus în practică. O parte din sumele necesare implementării este asigurată de Guvernul României.
  „Proiectul „ARTĂ ȘI MEȘTEȘUG – ediţia I”, a fost depus de către Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, în luna martie 2024, spre finanțare în cadrul Programului CULTURĂ. Acțiunea are ca scop promovarea imaginii României în afara granițelor. În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de susținerea de ateliere meșteșugărești la asociația parteneră din Belgia, respectiv la Bruxelles; susținerea unui spectacol de către Ansamblul Folcloric ”Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu.
  Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 116.005,00 lei, din care finanțare nerambursabilă asigurată de Guvernul României prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni – 110.205,00 lei, iar cofinanțare Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu 5.800,00 lei”, se arată în proiectul de hotarâre aprobat în plenul Consiliului Județean Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!