spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăCulturaLa 10 ani de Albinușa

  La 10 ani de Albinușa

  Casa de Cultură „Tudor Arghezi” din Târgu Cărbunești a găzduit, joi, evenimentul cultural „Tudor Arghezi, poetul și apicultorul”, organizat de Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, prin secția subordonată Muzeul „Tudor Arghezi” din localitate. Activitatea centrală a fost lansarea celui de-al 10-lea număr al revistei Albinușa.
  Albinușa este o publicație în care scriu atât autori consacrați cât și elevi din Târgu Cărbunești, tema fiind albina și importanța ei în existența Pământului. Inclusiv ilustrația revistei este făcută de elevi. Ideea a plecat de la faptul că marele autor Tudor Arghezi, pe a cărui piatră funerară e precizat că are „origini în Gorj”, era și apicultor și chiar a scris despre albine.
  În a doua parte a evenimentului, elevii din localitate au susținut un recital de poezie, atât din opera lui Arghezi, cât și din scrierile lor, publicate în Albinușa.
  Partenerii evenimentului cultural „Tudor Arghezi, poetul și apicultorul” sunt: Primăria Orașului Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială „George Uscătescu” Târgu Cărbunești, Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” și Biblioteca Orășenească „Tudor Arghezi” din localitate.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!