spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăCulturaLucrări ale artiștilor plastici gorjeni, pe simezele unei galerii din Veneția

  Lucrări ale artiștilor plastici gorjeni, pe simezele unei galerii din Veneția

  Lucrările artiștilor gorjeni au fost prezentate în cadrul unei expoziții care a fost vernisată în Italia, la sediul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.
  Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Curatorii sunt artiști gorjeni Vasile Fuiorea (președintele Filialei Târgu Jiu a UAP România) și Mihai Țopescu.
  Pe simezele galeriei au expus 22 de artiști vizuali: Mihai Țopescu, Vasile Fuiorea, Gheorghe Plăveți, Valer Neag, Dragoș Bădița, Constantin Dobrițescu, Armand Landh, Georgiana Brandt, Daniel Semenescu, Iliana Gheorghiu, Florin Gheorghiu, Romana Țopescu Trăistaru, Anca Maria-Stănciulescu, Andreea Medar, Mălina Ionescu, Bogdan Epure, Dragoș-Radu Trăistaru, Cristina Cioplea, Laurențiu Stoicu, Mariana Frătița, Cătălin Negrea, Pompiliu Ciolacu.
  „Expoziția este deschisă publicului în perioada 15–30 martie 2023.
  Acest amplu eveniment are, de asemenea, obiectivul de a face cunoscute în lume valori ale culturii naționale, prin prezentarea filmului despre Ansamblul Monumental „Calea Eroilor”, realizat de Doina Lemny (au fost promovate și valori culturale și turistice ale municipiului Târgu Jiu, prin expunerea noului film de prezentare a acestuia și diverse brosuri turistice).
  Astfel, expoziția „Itinerarii vizuale” reprezintă, totodată și un omagiu adus de artiștii gorjeni lui Constantin Brâncuși, la 66 de ani de la trecere sa în eternitate“, au transmis organizatorii.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: