spot_img
Altele
    AcasăEconomic1964 de angajaţi din CEO, disponibilizaţi

    1964 de angajaţi din CEO, disponibilizaţi

    Regulamentul de acordare a ajutoarelor sociale, dar şi prezentarea listelor cu personalul ce se încadrează în programul de restructurare al companiei! Acestea au fost o parte din subiectele ce au fost abordate de administraţia CEO, ieri, în discuţiile avute cu sindicatele din companie. Administraţia, în urma analizării situaţiilor personalului, a stabilit că 1964 de persoane vor fi disponibilizate din companie.

    În opinia administraţiei, listele finale cu personalul ce se încadrează în programul de restructurare vor fi finalizate abia peste câteva zile, ieri aceste documente fiind prezentate şi sindicatelor venite la discuţii. Şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ, a declarat că s-au înmânat sindicatelor listele cu personalul ce va fi disponibilizat, urmând ca până astăzi aceştia să prezinte obiecţiunile avute, pentru ca ulterior Directoratul să aprobe aceste situaţii. Tot în cadrul întâlnirii de ieri, a fost abordată şi problema acordării ajutoarelor sociale, situaţie pentru care s-a urmărit întocmirea unui regulament, de comun acord cu sindicatele. Conform administraţiei, ajutoarele prin care se solicită un sprijin financiar mai mare de 2500 lei, se vor acorda prin decizie a Directoratului. Şi în această situaţie, comisia ce se va constitui se va întruni marţi pentru a stabili regulamentul, care să prevadă acordarea acestor ajutoare socială. „Este vorba de cei aflaţi la nevoie, care suferă de boli profesionale, de boli incurabile sau care au suferit accidente de muncă. Procedura este ca aceste ajutoare sociale să fie analizate în comisia mixtă, iar acolo unde salariatul suferă de o boală gravă documentaţia să fie înaintată Directoratului. Sunt dosare restante din 2014, însă se va stabili un regulament, vom decide care sunt priorităţile şi cum se vor acorda”, a explicat Ion Ruşeţ.

    Nanu Mic: „avem nevoie de tineri”

    Participante la discuţii, sindicatele au devenit conştiente de faptul că acest colos energetic va avea nevoie de o întinerire a forţei de muncă, prin acest program părăsind compania cei mai buni specialişti, dar şi cei mai vechi salariaţi, care au acumulat experienţă de-a lungul anilor. „Noi, ca sindicate, ne-am asumat faptul ca toţi cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare până în 2017, să fie trecuţi pe aceste liste. În zona de energie se pleacă destul de mult, pe zona Rovinari, Turceni, Işalniţa şi Craiova, însă în continuare trebuie asigurată funcţionarea termocentralelor. Sunt oameni care au acumulat multă experienţă, oameni foarte valoroşi care pleacă, dar avem nevoie de tineri, care să fie formaţi”, a precizat Aurel Nanu Mic.

    Căldăruşe: „o redistribuire cât mai rapidă”

    O primă întocmire a listelor cu personalul restructurat arată că numărul celor ce vor părăsi compania va fi de aproximativ 1964 de persoane. „Normal este, ca după acest proces, să se facă o redistribuire a personalului, iar noi vom insista la administraţie să facă acest lucru cât mai repede”, a spus liderul de sindicat. De altfel, în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, acesta a tras semnale de alarmă pe marginea faptului că va fi nevoie de pregătirea personalului care va fi redistribuit, dar şi de întinerirea forţei de muncă din companie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: