spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, iulie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicAngajații CEO depun cereri pentru adeverințe în baza Legii 197

  Angajații CEO depun cereri pentru adeverințe în baza Legii 197

  Angajații din cadrul unei sucursale a Complexului Energetic Oltenia au început să depună cereri pentru eliberarea de adeverințe în baza Legii 197 din 2021. Potrivit lui Nicușor Văduva, sindicalist în cadrul Sucursalei Electrocentrale Ișalnița, din Complexul Energetic Oltenia, la sucursală salariații depun solicitări pentru adeverințele de care au nevoie la Casa de Pensii.

  Este vorba de adeverințe din care să reiasă activitatea derulată în condițiile Legii 197 care modifică Legea pensiilor. Legea 197 din 2021 reduce cu 13 ani vârsta de pensionare. Nu este însă aplicată de către casele de pensii din țară. Din acest motiv sunt sute de procese la instanțele de judecată. În unele dosare magistrații au dat soluții favorabile angajaților.

  „Oamenii au început să depună cereri. Să fie eliberate adeverințe în baza Legii 197 din 2021. Legea face referire la condițiile speciale de muncă. Cine a lucrat în condițiile respective are dreptul să îi fie redusă vârsta de pensionare. Vedem cât de repede va da curs administrația în ceea ce privește eliberarea adeverințelor respective”, a declarat Nicușor Văduva, sindicalist la Termocentrala Ișalnița din Complexul Energetic Oltenia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!