spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEconomicAproape 1800 de angajați CEO așteaptă să vadă dacă le vor fi...

  Aproape 1800 de angajați CEO așteaptă să vadă dacă le vor fi reînnoite contractele

  Administrația Complexului Energetic Oltenia mai are câteva zile la dispoziție pentru a reglementa situația personalului încadrat pe perioadă determinată. Este vorba de aproape 1.800 de angajați, care nu știu ce-i așteaptă după 1 iunie.

  Angajații cu pricina au fost recrutați de compania energetică în baza unor contracte încheiate pe perioadă determinată. De la intrarea în companie și până în prezent, administrația CEO a prelungit contractele respective din 6 în 6 luni. De asemenea, de la un număr inițial de 600 de persoane încadrate în cariere și termocentrale, pe perioadă determinată, s-a ajuns la aproape 1.800, adică de 3 ori mai mult.

  Între cei care au ajuns la Complexul Energetic Oltenia sunt și muncitori calificați, care s-au integrat bine în câmpul muncii și au devenit, în multe cazuri, oameni de bază. Asta, având în vedere că între timp sute de specialiști au ieșit din sistem prin pensionare. Așadar, ar fi utilă menținerea celor 1.800 de angajați în companie.

  Sindicaliștii recomandă angajarea pe perioadă nedeterminată

  Vicepreședintele Sindicatului „Energia” din cadrul Termocentralei de la Rovinari, Manu Tomescu, este de părere că ar trebui ca societatea să le facă angajaților, încadrați pe perioadă determinată, contracte pe perioadă nedeterminată. Sau, dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci să fie găsite cele mai bune formule pentru ca angajații buni să fie păstrați.

  „După părerea mea, dacă tot se va aplica Legea 197 din 2021 și se tot spune că Legea 197 va închide termocentralele, atunci să fie păstrate persoanele încadrate pe perioadă determinată. Să le facă și lor contracte pe perioadă nedeterminată. S-a spus că ar putea fi selectați cei mai buni dintre ei, dar va fi un proces subiectiv de selecție”, a precizat Manu Tomescu, lider de sindicat din Temrocentrala de la Rovinari.

  La rândul său, Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, de la Cariera Lupoaia, Motru, a precizat că nu este convins că administrația dorește să le facă celor 1.800 de angajați contracte pe perioadă nedeterminată. Motivul este legat de implementarea Planului de restructurare și decarbonare. Șefii companiei ar dori, în opinia lui Nicu Bunoaica, să poată să renunțe rapid la o parte a salariaților, când va fi nevoie. Complexul Energetic Oltenia are în continuare peste 11.000 de angajați, cu toate că, potrivit Planului de restructurare, în 2023 ar fi trebuit să mai rămână la compania energetică numai 7.700 de mineri și energeticieni.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: