spot_img
36.7 C
Târgu Jiu
vineri, iulie 19, 2024
Altele
  AcasăEconomicCe ar trebui să se întâmple cu Planul de restructurare al CEO,...

  Ce ar trebui să se întâmple cu Planul de restructurare al CEO, conform unui sindicalist

  O parte a liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia cer blocarea Planului de restructurare al companiei energetice.

  Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari, este de părere că Planul de restructurare nu trebuie amânat sau prelungit, ci trebuie anulat. Astfel, se va opri închiderea grupurilor pe bază de cărbune și ar trebui să fie alocate fonduri pentru susținerea carierelor miniere. De asemenea, efectul major va fi salvarea a mii de locuri de muncă de la Complexul Energetic Oltenia și a zeci de mii de locuri de muncă din economia locală și nu numai. Manu Tomescu mai solicită și susținerea în continuare de către stat a plății certificatelor de CO2 la nivelul Complexului Energetic Oltenia, dat fiind faptul că Sistemul Energetic Național depinde în continuare de această companie.

  „Cerem oprirea Planului de închidere a grupurilor pe cărbune. Suntem într-un program de închidere. Acesta este adevărul. Noi avem de suferit ca salariați și ca gorjeni, ținând cont că se pierd mii de locuri de muncă din economia Gorjului. Și este vorba de locuri de muncă bine plătite, raportat la ce este în Gorj. Sindicate, administrație, politicieni, parlamentari – trebuie să fie un demers comun pentru oprirea Planului de restructurare, nu amânare sau prelungire. Acesta trebuie să fie obiectivul și nu altceva. Acum avem 5 grupuri energetice pe bază de cărbune. Trebuie oprit orice plan de închidere și de intrare în rezervă și să fie menținut ce avem și să fie alocate fonduri pentru investiții în termocentrale și în carierele miniere. De asemenea, Guvernul să acorde subvenții pentru plata certificatelor de CO2. Este o povară plătită în prezent de către salariații companiei, iar compania susține în continuare Sistemul Energetic Național”, a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat în cadrul Termocentralei de la Rovinari.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!