spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicCE Oltenia, pe piaţa internaţională

  CE Oltenia, pe piaţa internaţională

  CE Oltenia se va impune pe piaţa de energie internaţională instantaneu. Declaraţia a fost făcută, în exclusivitate pentru Acces Tv de secretarul de stat pe energie, Rodin Traicu.

  După vizita făcută în Gorj la companiile de stat, secretarul de stat pe energie din Ministerul Economiei, Rodin Traicu, consideră că activitatea termocentralelor demonstrează un lucru destul de evident, dar şi important pentru CE Oltenia. Astfel, Traicu a declarat în exclusivitate pentru Acces Tv că CE Oltenia s-a impus instantaneu pe piaţa internaţională de energie. „Se va impune pe piaţa internaţională de energie instantaneu. Vizita a fost evidentă. Întreprinderile erau în funcţiune în sistem, erau pe index de dispecer, puterile erau mai mari de 80% pe agregat în zi de lucru normală”, a spus secretarul de stat. Despre termocentralele din CE Oltenia, secretarul a declarat un lucru destul de important, acela că „energetica pe bază de cărbune este decisivă, ea asigurând mai mult de 40% din consumul de energie al României”, a adăugat Traicu.

  Traicu: „Avem mixt de energie”

  Cât priveşte declaraţiile date de anumiţi specialişti cum că după înfiinţarea CE Oltenia va urma realizarea unui mixt de energie cu hidro, secretarul de stat Rodin Traicu susţine că acest mixt de energie există deja. „Un mixt de energie există deja. Se produce energie pe termo pe cărbune, pe termo pe hidro, pe hidrocarburi. La mixtul de energie se adaugă eolienele ce au ajuns la o putere instalată de 980 MW şi la o putere în sistem mai mare de 500MW”, a mai adăugat Traicu. De altfel, acesta consideră că România este cea mai modernă ţară din punct de vedere al structurii capacităţilor energetice utilizate de către consumatori.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: