spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicCEO, producție crescută de energie: aproape 1.400 de MWh

  CEO, producție crescută de energie: aproape 1.400 de MWh

  Complexul Energetic Oltenia a ajuns pe locul al doilea în rândul producătorilor de energie electrică din țară. Funcționează cu un total de 6 grupuri energetice, care sunt încărcate aproape la maximum.

  Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, sunt în funcțiune două grupuri la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, două la Termocentrala de la Turceni și câte unul la Ișalnița și la Craiova 2.

  La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt pornite grupurile energetice numerele 3 și 4. La Termocentrala de la Turceni sunt în funcțiune grupurile 4 și 5. De asemenea, Termocentrala de la Ișalnița produce energie cu ajutorul grupului energetic numărul 7, iar la Craiova 2 este în funcțiune grupul energetic numărul 1.

  Producția medie se apropie de 1.400 de MWh, iar livrările în Sistemul Energetic Național sunt de 1.200 de MWh. Diferența este folosită pentru consumul propriu al companiei energetice.

  Complexul Energetic Oltenia are posibilitatea să mai pornească două grupuri energetice: unul la Rovinari și altul la Turceni. Acest lucru nu este însă posibil în momentul de față, din cauza lipsei cărbunelui. Asta, în condițiile în care au fost angajate 600 de persoane în sectorul minier, însă este un număr insuficient de angajați pentru o producție mai mare de lignit, necesară pentru grupurile energetice ale companiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: