spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicConcediul minerilor, încurcă autorităţile

  Concediul minerilor, încurcă autorităţile

  Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă(ITM)Gorj s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Departamentului Resurse Umane din cadrul SNLO, pentru a discuta pe marginea actelor adiţionale depuse dar şi a termenului de „concediu de aşteptare”. Reprezentanţii SNLO au precizat că obiecţiuni asupra actului adiţional înregistrat, ar putea exista doar la aliniatul 8 din articolul 4, ce prevede plata contribuţiilor de către angajator.

  Directorul Resurse Umane, Constantin Lăzăroiu a precizat că „inspectorii ITM se vor pronunţa în următoarele zile asupra prevederilor din actele adiţionale. El este înregistrat iar cei de la ITM pot să vină cu observaţii, că anumite prevederi trebuie reformulate sau că acesta este aplicabil conform legii. Noi am făcut demersuri şi la Ministerul Muncii. Domnul Preşedinte Condescu şi domnul director general Daniel Burlan au purtat, permanent discuţii cu reprezentanţii Ministerului Muncii”. Reprezentanţii SNLO au mai precizat că, de îndată ce ITM se va pronunţa, actul adiţional, la contractul colectiv de muncă, va deveni aplicabil.Termenul de concediu de aşteptare se pare că dă bătăi de cap atât conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cât şi reprezentanţilor de la cele două Complexuri Energetice şi SNLO, dar şi Ministerului Muncii.

  Romanescu : „Problema este complicată”

  Deşi a început numărătoarea inversă există opinii diferite între Ministerul Muncii şi ITM, pe ceea ce înseamnă aplicabilitatea concediului de aşteptare, din punct de vedere a contribuţiei angajatorului. Faptul că ITM a considerat că „locul de muncă este asimilat unuia în care activitatea s-a desfăşurat în condiţii normale, chiar dacă salariatul anterior acestei situaţii îşi desfăşura, într-un loc de muncă în condiţii deosebite”. Acest lucru nu este pe placul sindicatelor cu atât mai mult cu cât angajatorul este cel care plăteşte contribuţiile la stat în cei doi ani de concediu de aşteptare. Contactat telefonic, inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, a precizat că azi va face tot posibilul să se pronunţe asupra actelor adiţionale şi în special asupra termenului de concediu de aşteptare „ieri, nu am luat nici o decizie, ne-am consultat, continuăm să analizăm foarte bine actele adiţionale. Problema este complicată în special pe tema „concediile de aşteptare”. Azi vom face tot posibilul să trimitem poziţia noastră la cele două Complexuri şi la SNLO”.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: