spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăEconomicCondescu, invitat la alegerile din FNME

  Condescu, invitat la alegerile din FNME

  Federația Națională Mine-Energie se pregătește de alegeri. Liderii sindicali Dan Pârvulescu și Petre Nica, un sindicalist din Valea Jiului vor funcția de președinte al federației. La alegerile de luna viitoare va fi invitat şi Marin Condescu, preşedintele suspendat al FNME. Până atunci, două sindicate conduse de Roşca şi Bădiţa vor adera din nou la FNME.

  condescu

  Federația Națională Mine-Energie se pregătește de alegeri pentru desemnarea noului președinte. Dumitru Pârvulescu, vicepreședintele federației, dar și Petre Nica, liderul sindicatului Muntele din Valea Jiului vor să obțină funcția respectivă. Pârvulescu afirmă că alegerea președintelui se va face în cadrul unui congres național, însă, deocamdată nu a fost stabilită și locația unde vor fi organizate alegerile. Cel mai probabil acestea vor avea loc la Vâlcea, susține Pârvulescu, pentru a facilita accesul tuturor sindicaliștilor la alegeri. Vicepreședintele FNME susține că, în ceea ce-l privește pe Marin Condescu, președintele suspendat al federației, acesta nu mai are nicio implicare având în vedere faptul că are interdicţie dată de judecători de a lua legătura cu liderii sindicali, Condescu fiind judecat pentru spălare de bani şi delapidare. Totuși, Condescu va fi invitat la congresul de alegeri de la FNME. „Marin Condescu este suspendat din funcţia de preşedinte din cauza dosarului acela în urma căruia va rezulta dacă este sau nu vinovat. Chiar dacă este suspendat, normal ar trebui să vină la Congres. Va fi invitat”, a mai spus sindicalistul.

  Reîntregirea FNME

  Înainte de organizarea agerilor din FNME, două sindicate sunt aşteptate să revină la federaţie. Este vorba de sindicate de la Carierele Roşiuţa şi Lupoaia, Pârvulescu aşteptându-se ca și alte organizații să facă pasul respectiv. „După ce se va termina teroarea din Complexul Energetic Oltenia, majoritatea sindicatelor se vor întoarce la FNME”, afirmă Dumitru Pârvulescu, vicepreședintele Federației Naționale Mine- Energie. Acesta a făcut declarația respectivă, în contextul în care, sindicatele de la Carierele Roşiuţa şi Lupoaia, conduse de Nelu Roșca și Nicolae Bădița, au revenit recent la Federaţia Naţională Mine Energie. Sindicatele respective părăsiseră FNME la începutul lui 2014 pentru a se afilia ulterior la Federaţia Univers, alături de alte organizaţii. Dan Pârvulescu, vicepreședintele FNME susține că în ultimele luni cele două sindicate au organizat acţiuni comune cu FNME, împotriva administraţiei CEO şi a managerului companiei, Laurențiu Ciurel. Acest lucru a făcut ca sindicatele respective să-şi reconsidere poziţia și să revină în cadrul Federației Naționale Mine-Energie, mai spune Dan Pârvulescu.
  La începutul anului trecut, liderii sindicali Nelu Roşca, Nicolae Bădiţă, Adrian Marciuc, Eugen Iovan și Aurel Nanu Mic au părăsit FNME pentru a înfiinţa un sindicat fără Marin Condescu. Însă, în ciuda demersurilor administrației pentru a strânge membri, aceștia nu au reuşit să pună bazele sindicatului, având eşecuri în instanţă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: