spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicConducerea CEO recunoaște oficial că în cadrul companiei vor mai lucra doar...

  Conducerea CEO recunoaște oficial că în cadrul companiei vor mai lucra doar 4.400 de salariați

  Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a publicat un rezumat al Planului de Restructurare a companiei. În acest document se recunoaște oficial că în aproximativ nouă ani, la CEO)vor mai lucra 4.400 de salariați, în condițiile în care în momentul de față în cadrul companiei își desfășoară activitatea puțin peste 12.000 de angajați. Asta arată Planul de Restructurare care urmează să fie supus aprobării de Comisia Europeană. Reducerea numărului de salariați este avută în vedere în condițiile închiderii unor capacități energetice și miniere, dar și a punerii în funcțiune a capacităților pe gaz natural și fotovoltaice.

  Vor rămâne doar patru perimetre miniere

  Potrivit Planului de Restructurare, carierele Husnicioara, Peșteana și Lupoaia vor fi închise, astfel producția de cărbune va fi concentrată în cele patru perimetre miniere rămase: Roșia, Tismana, Pinoasa, Jilț, Roșiuța.  „Producția de cărbune se va stabiliza începând cu anul 2026 la aproximativ 10 milioane de tone anual. După implementarea planului de restructurare, reducerea totală de personal din activitățile energetice și miniere va fi de aproximativ 4,473 de angajați. Începând cu anul 2026, activitatea se va desfășura în trei bazine miniere Rovinari, Jilț și Motru.

  Ce presupune planul de decarbonare

  Planul de decarbonare presupune construirea a opt parcuri fotovoltaice pe amplasamentul depozitelor de zgură și cenușă închise sau a haldelor de steril; reabilitarea și modernizarea microhidrocentralei cu putere instalată de 10 MW de la SE Turceni; construcția unei centrale electrice de circa 475 MW pe gaz natural la SE Turceni și a alteia de circa 850 MW pe gaz natural la SE Ișalnița.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Vedeti sa nu va dea afara mai devreme. Acolo trebuie sa se ajunga, adica la 4400 capete, dar problema e ca n-aveti bani de investitii chiar daca va ajuta Guvernul si eu cred ca pana in 2024 vor ramane cele 440 capete (patrate, rotunde, eliptice).
   Sa auzim numai de bine!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: