spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEconomicGorjul, sub atacul fulgerelor

  Gorjul, sub atacul fulgerelor

  Ultimele două zile s-au dovedit a fi unele grele, ca şi derulare a evenimentelor pentru companiile de stat din Gorj, respectiv cele două complexuri. Furtuna, care s-a abătut asupra judeţului a creat serioase avarii tehnice, la termocentralele Turceni şi Rovinari, livrarea de energie fiind întreruptă până la remedierea deficienţelor.

  Două zile grele pentru conducerea Complexului Energetic Turceni, care a trebuit să facă faţă avariei produse de fulgere, dar şi să vadă reacţia delegaţiei FMI, în urma analizării performanţelor economice, înregistrare în ultimele luni. În ceea ce priveşte avaria tehnică este vorba de arderea transformatorului de la grupul 1, ca urmare a unei descărcări electrice atmosferice. Purtătorul de cuvânt al companiei, Elena Zamfir a declarat că situaţia se va remedia abia în cinci zile „la momentul respectiv grupul funcţiona. Până la remedierea incidentului, electrocentrala va funcţiona cu celelalte trei grupuri disponibile. Estimăm că grupul energetic avariat va deveni disponibil în cinci zile”. În ceea ce priveşte livrarea de energie, acest proces nu va fi afectat, deoarece pe parcursul lunii iunie Complexul Turceni a funcţionat alternativ cu trei sau patru grupuri, după cum a precizat Elena Zamfir. Cât priveşte energia ce ar fi trebuit livrată de grupul energetic afectat, aceasta va fi suplimentată de celelalte trei grupuri. Descărcările electrice au afectat livrarea de energie şi la Complexul Rovinari, însă, pentru un timp foarte scurt, de doar câteva minute. Reprezentanţii termocentralei au precizat că fulgerele au declanşat protecţia de supraîncărcare de la blocul III, însă, după câteva minute a fost reluată furnizarea de energie în sistem.

  Probleme şi în judeţ

  Mai multe locuinţe şi gospodării au fost afectate de furia naturii. Locuinţa vicepreşedintelui PNL Gorj, Gheorghe Orzan, din localitatea Polovragi a rămas fără alimentare cu energie, după ce stâlpii electrici au fost dărâmaţi de furtună şi vijelie. Probleme a avut şi preşedintele PDL Târgu-Jiu Nicoale Daviţoiu, la Arcani, acolo unde din aceeaşi cauză un copac de 14 metri înălţime a căzut peste locuinţă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: