spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicManagerul privat de la CE Oltenia, numit de Chiţoiu

    Managerul privat de la CE Oltenia, numit de Chiţoiu

    Fondul Monetar Internaţional vrea management privat, cât mai repede la companiile de stat vizate. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Rodin Traicu, a declarat conform Mediafax că a „FMI vrea « un zvâc » pentru introducerea managementului privat, în trei săptămâni”.

    În urma întâlnirii avute de delegaţia FMI cu oficialii companiilor de stat şi ai Ministerului Economiei, secretarul de stat pe energie din Ministerul Economiei Rodin Traicu a declarat că Fondul Monetar Internaţional (FMI) are o „deficienţă” de înţelegere că introducerea managementului profesionist în companiile de stat necesită timp şi vrea „aşa, un zvâc” din partea Guvernului pentru urgentarea procesului, conform Mediafax. Secretarul de stat a precizat că în discuţiile cu FMI s-au abordat probleme de fond, „în care delegaţia FMI s-a referit la lentoarea cadrului legislativ pentru privatizarea managementului, se vedea clar că au o deficienţă în a înţelege că sunt etape clare privind paşii de urmat, de lansare a anunţului, de găsire a firmei de headhunting”. Conform Mediafax Ministerul Economiei a anunţat marţi că va relua procesul de selecţie a managementului privat la companiile de stat din portofoliul instituţiei, suspendat în vară odată cu încetarea contractului cu firma Pedersen & Partners. Următoarea misiune de evaluare va avea loc pe 15 ianuarie sau la o dată convenită de oficiali. Printre companiile care urmau să aibă conducere corporatistă se număra şi CE Oltenia.

    Management corporatist în CE Oltenia

    Contactat telefonic, secretarul de stat Rodin Traicu a declarat că întâlnirea cu delegaţia FMI a fost una în care au fost evaluate rezultatele angajamentelor pe care Ministerul Economiei şi le-a luat pentru companiile pe care le are în subordine şi coordonare, în baza scrisorii de intenţie cu FMI. Traicu a precizat că au fost sesizate de către FMI întârzieri cu privire la existenţa managementului privat la unele companii. „În general, lucrurile au fost bine, dar sunt nişte întârzieri cu privire la managementul privat la unele unităţi, dar condiţionările sunt de ordin legislativ. În final, s-a încheiat întâlnirea într-o temă optimistă”, a mai declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Întrebat cu privire la reacţia delegaţiei FMI faţă de rezultatele economice obţinute de CE Oltenia, Rodin Traicu a declarat că „CE Oltenia şi-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de FMI şi este pe un drum pozitiv, în special în domeniul economic”. În ceea ce priveşte posibila privatizare cu 50% sau listare cu 15%, Traicu a spus că „discuţiile s-au finalizat cu înţelegerea faptului că cel mai avantajos este această listare de 15%”. Cât despre managementul privat sau mai bine spus corporatist, Traicu susţine că termenul limită de prezentare către Ministerul Economiei a unui raport din partea firmei de haedhunting este începutul anului viitor. „Prima fază a managementului privat a fost introdus la CE Oltenia, prin acea conducere duală, cu un Consiliu de Supraveghere. CE Oltenia stă bine din acest punct de vedere”, a mai explicat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Rodin Traicu. Una peste alta, conform unor informaţii pe baza raportului prezentat de firma de selecţie după verificarea CV-urilor, Ministerul Economiei în calitate de acţionar majoritar va alege managerul privat, căruia îi va stabili şi obiectivele economice.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: